Πρέβεζα: Ανησυχία για τα τείχη του Κάστρου Αγίου Ανδρέα

Πρέβεζα: Ανησυχία για τα τείχη του Κάστρου Αγίου Ανδρέα
Ανησυχία εκφράζουν συμπολίτες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και καιρό τα τείχη του Κάστρου Αγίου Ανδρέα. 

Στον δρόμο δίπλα από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το μεγάλο ρήγμα που έχουν τα τείχη, φαίνεται να διογκώθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, ειδικά μετά τον πρόσφατο σεισμό που έγινε αισθητός και στην περιοχή μας.

Χωρίς να είμαστε ειδικοί για να προβούμε σε εκτιμήσεις, οι αρμόδιες Υπηρεσίες και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στην οποία έχει περιέλθει το Κάστρο Αγίου Ανδρέα, θα πρέπει άμεσα να προβεί σε ενημέρωση πολιτών προκειμένου να μην φοβούνται μήπως κάποια μέρα τα τείχη πέσουν στα κεφάλια τους.



Άξιον απορίας είναι πάντως, τη στιγμή που ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου δηλώσει σε τοπικά ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης - και στον γράφοντα- πως προχωρούν οι ενέργειες για την ανάπλαση του Κάστρου, δηλαδή οι μελέτες για παρεμβάσεις που ακούμε κάθε προεκλογική περίοδο, όπως η μεταφορά του Διοικητηρίου, οι χώροι πρασίνου κ.ά…, την ίδια στιγμή τα τείχη του Κάστρου βρίσκονται σε αυτή την άθλια και ίσως επικίνδυνη(;) κατάσταση.

Πριν από μερικούς μήνες, είχαμε ασκήσει έντονη κριτική στην Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, η οποία παρουσίασε ένα «μεγαλεπήβολο» έργο, το οποίο δεν χρηματοδοτήθηκε λόγω απόρριψής του από την αρμόδια Επιτροπή για διάφορους λόγους. 

Τώρα επανεξετάζεται και ίσως προχωρήσει. Πρόκειται για την πλακόστρωση της Τάφρου του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, ένα έργο που κατά τη γνώμη μου δεν θα ωφελήσει κανέναν, παρά μόνο τις εντυπώσεις. 

Ακόμη όμως και αν γίνει το έργο… εκτιμώ πως δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθούν κάποιοι ότι πρωτίστως θα πρέπει να αποκατασταθούν τα τείχη του Κάστρου και στη συνέχεια να προχωρήσουν όποιες άλλες παρεμβάσεις έξω και μέσα στο Κάστρο. 

Θα είναι μάλλον ανόητο, κόσμος να περιφέρεται στην πλακοστρωμένη Τάφρο και από πάνω του τα τείχη να τρίζουν…


Δεν ξέρω εάν λειτουργούμε ανάποδα σε αυτή την πόλη ή κάποιοι προτιμούν να παρουσιάζουν τα εύκολα δύσκολα και το αντίθετο για τους δικούς τους λόγους.

Πάντως ορισμένοι έχουν επιδοθεί στο να εντυπωσιάζουν και μόνο, χωρίς στην ουσία να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. 

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της τοπικής Περιφερειακής Αρχής…

Συμπολίτες ζητούν άμεσα ενημέρωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και της Αρχαιολογίας για την κατάσταση των τειχών του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, ώστε να ξέρουν τί μέλλει γενέσθαι, τόσο για λόγους ασφάλειας, όσο και για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άρης Τσελίκος
Πηγή: topikifoni.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανησυχία για τα τείχη του Κάστρου Αγίου Ανδρέα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1021152411305368512
item