Θεσπρωτία: Εόρτασε το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου, που αναμορφώνεται Θεσπρωτία: Εόρτασε το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου, που αναμορφώνεται | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Εόρτασε το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου, που αναμορφώνεται

Θεσπρωτία: Εόρτασε το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου, που αναμορφώνεται
Εόρτασε το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου, που αναμορφώνεται ο εξωτερικός του χώρος περίτεχνα και πολύ όμορφα, με βάση αρχιτεκτονικό σχέδιο. 

Βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα και όταν ολοκληρωθούν θα αποτελεί μια όαση, απ' όπου κανείς θα μπορεί να ατενίζει ευχάριστα τη θάλασσα και ολόκληρη την πόλη της Ηγουμενίτσας. 


Τόσο για την κατασκευή του παρεκκλησίου, όσο και για τη διαμόρφωση του χώρου, κατέβαλε και καταβάλλει κοπιώδεις προσπάθειες ο ιερέας του Λαδοχωρίου π. Σπυρίδων Μόκας, που επί πολλά χρόνια, αψηφώντας τα προβλήματα και τα εμπόδια, προχώρησε με δημιουργικό πνεύμα. 

Με προσέλευση αρκετών πιστών εορτάστηκε το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018 η μνήμη του αγίου Νεκταρίου σ' αυτό το όμορφο παρεκκλήσι. 

Την παραμονή με εσπερινό και αρτοκλασία και ανήμερα με όρθρο, θεία λειτουργία και αρτοκλασία. 

Στο κήρυγμά του στον εσπερινό ο π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), αφού για λίγο αναφέρθηκε επαινετικά στον εξωραϊσμό του παρεκκλησίου, τόνισε ότι "υπάρχουν και σήμερα φώτα πνευματικά, που τα σκεπάζει η ομίχλη της κακίας και του φθόνου. Η χλαμύδα της ταπείνωσης. 

Τέτοιο φως ήταν ο άγιος Νεκτάριος, που κάτω από το τριμμένο ράσο του κρυβόταν ένα διαμάντι. 

Παρότι συκοφαντήθηκε και εκδιώθηκε και κοιμήθηκε περιφρονημένος, ούτε για μια στιγμή δεν ενήργησε, όπως κάνουμε οι περισσότεροι, επιπόλαια και άκριτα,  επαναστατώντας και γογγύζοντας κατά του Θεού για τις θλίψεις". 

Και πρόσθεσε: "Ας μη διστάζουμε να βλέπουμε κατάματα τη δυστυχία, που υπάρχει μπροστά και γύρω μας και δίπλα μας.

 Όχι για να γεμίσουμε τις ψυχές μας με πίκρα και απογοήτευση, αλλά για να εμπνευστούμε".
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Εόρτασε το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου, που αναμορφώνεται
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3290374048926858820
Σχόλια
item