Γιάννενα: Θέμα ημερών η κάλυψη των κενών

Γιάννενα: Θέμα ημερών η κάλυψη των κενών
Τη διαβεβαίωση ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καλυφθούν τα κενά δασκάλων στο δημοτικό σχολείο Πραμάντων, έλαβε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές από την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη.
Σε συνάντηση που είχαν, συζήτησαν θέματα που αφορούν το δημοτικό σχολείο Πραμάντων, ενώ η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, επίσκεψη στον δήμο Β. Τζουμέρκων και θα έχει συνάντηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς, ώστε να ενημερωθεί και δια ζώσης για τα εκπαιδευτικά και άλλα θέματα σχολείων της περιοχής.
Στο αίτημα του δημάρχου για την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στο σχολείο, η υφυπουργός σημείωσε ότι, μετά από ενημέρωση που έλαβε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις στην πλειονότητα τους, τόσο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όσο και στα γενικά σχολεία στην Ήπειρο.
Η υφυπουργός επεσήμανε ότι ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διορισμός και η τοποθέτηση μεγάλου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που εκτιμάται ότι θα καλύψει άμεσα τα αυξημένα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά αιτήματα για τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη των μαθητών.
Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας, έχοντας πλήρη επίγνωση των αυξημένων αναγκών, αλλά και των υποχρεώσεων του καταβάλει συνεχή προσπάθεια για την εξεύρεση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων και αύξησης των πιστώσεων.
agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θέμα ημερών η κάλυψη των κενών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1339523968064883533
item