Γιάννενα: Ενίσχυση - ανάσα 2,3 εκατ. ευρώ για επίδομα φοιτητικής στέγης!

Γιάννενα: Ενίσχυση - ανάσα 2,3 εκατ. ευρώ για επίδομα φοιτητικής στέγης!
Mία καλή οικονομική «ανάσα», σε μία περίοδο μάλιστα που το πρόβλημα με τη φοιτητική στέγη έχει οξυνθεί ιδιαίτερα, δίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η χρηματοδότηση με το ποσό των 2.338.000 ευρώ που αποφάσισε να του παρέχει το υπουργείο Παιδείας με σκοπό την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. 
Τα χρήματα θα δοθούν στο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου στο πλαίσιο της στήριξης οικογενειών με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και έπειτα από πάγια αιτήματα της νέας Πρυτανικής Αρχής προς το υπουργείο.
Εξάλλου, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στέγασης φοιτητών του Πανεπιστημίου σε ξενοδοχεία της πόλης των Ιωαννίνων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος αυτή ενισχύεται οικονομικά, με ένα σημαντικό ποσό και φέτος, από την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ αναμένει αντίστοιχη ενίσχυση και από τον Δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αιτήματα των φοιτητών του.
Περί φοιτητικής μέριμνας
Όπως διαβεβαιώνει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πρυτανεία, «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη Φοιτητική Μέριμνα, προκειμένου να στηριχθούν οι φοιτητές που βρίσκονται σε δυσμενή κοινωνικοοικονομική κατάσταση. 
Στόχος της παρούσας Πρυτανείας είναι η ενίσχυση των δομών φοιτητικής μέριμνας και η παροχή δωματίων στους δικαιούχους σύμφωνα πάντα με το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας των Φ.Κ.Π.Ι., προκειμένου να διασφαλισθεί η δυνατότητά τους να ξεκινήσουν, να συνεχίσουν ή και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ενισχυθούν στο άμεσο μέλλον οι δομές της φοιτητικής μέριμνας και θα διευρυνθεί το πρόγραμμα παροχής στέγης σύμφωνα με εισοδηματικά και ανθρωπιστικά κριτήρια».
Διανομή δωματίων
Στο μεταξύ, με απόφαση της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα δικαιούχων φοιτητών (παλαιά έτη – μεταπτυχιακοί) για διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το Ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. 
Παράλληλα, το Ίδρυμα βρίσκεται σε φάση ελέγχου των αιτήσεων επανεξέτασης και επανεκτίμησης των στοιχείων των πρωτοετών φοιτητών και της οριστικής επιλογής τους.
Αναμένεται, επίσης, σχετική ανακοίνωση για τους πρωτοετείς μεταπτυχιακούς και τους υποψήφιους διδάκτορες για στέγαση στις Εστίες.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενίσχυση - ανάσα 2,3 εκατ. ευρώ για επίδομα φοιτητικής στέγης!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6794792722170170535
item