Οι 10 μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου

Οι 10 μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου
Εντυπωσιακές εικόνες, μαγευτικά τοπία και κρεμαστές γέφυρες που κόβουν την ανάσα.

Αν αγαπάτε την οδήγηση και θέλετε να διασχίσετε μοναδικής ομορφιάς τοπία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις δέκα μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, με βάση το μήκος τους.

Vasco da Gama Bridge – 17.184,928 μέτρα
Η Vasco da Gama Bridge της Λισαβόνας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και εκτείνεται σε μια συνολική απόσταση 17.184,928 μέτρων. 

Η κατασκευή της κράτησε τρία χρόνια και η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία το 1998 για να γιορτάσει την 500η επέτειο της ανακάλυψης από το Vasco da Gama της θαλάσσιας διαδρομής από την Ευρώπη στην Ινδία. 

Σχεδιασμένη για να αντέχει σε ανέμους 19 μποφόρ και σεισμούς τέσσερις φορές ισχυρότερους από τον ισχυρότερο που έχει ποτέ χτυπήσει τη Λισαβόνα, η γέφυρα αναμένεται να λειτουργεί τουλάχιστον για 120 χρόνια.

Incheon Bridge – 18.384 μέτρα
Αποδεικνύεται ότι η εταιρεία Samsung κάνει κι άλλα πράγματα εκτό από το να κατασκευάζει smartphones. 

Η διάσημη κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών χρημοτοδότησε επίσης την κόστους 1.400.000.000 δολαρίων γέφυρα Incheon λίγο έξω από τη Σεούλ. 

Αν είστε ταξιδιώτες και θέλετε να φτάσετε στην πρωτεύουσα, θα περάσετε από αυτή την εντυπωσιακή καλωδιωτή γέφυρα στο δρόμο σας από το αεροδρόμιο Incheon στην πόλη της Σεούλ.

6th October Bridge – 20.513,04 μέτρα
Ενώ η γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο Κάιρο πήρε το όνομα της από μια και μόνο μέρα που συμβολίζει το ξέσπασμα του πολέμου του Οκτωβρίου του 1973, χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί. 

Τα περισσότερα από τα 20.513 μέτρα υπερυψωμένου αυτοκινητοδρόμου περνούν πάνω από την ξηρά, αλλά η γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Νείλο δύο φορές, και με μισό εκατομμύριο ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν κάθε μέρα, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί κάνεις μέχρι και 45 λεπτά για να τη διασχίσει.

Chesapeake Bay Bridge-Tunnel – 24.140,16 μέτρα
Οι αυτοκινητιστές που έκαναν το ταξίδι από το Norfolk στο Delaware Valley πριν από την κατασκευή της Chesapeake Bay Bridge- Tunnel θα έπρεπε να οδηγούν πολύ περισσότερο για να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Μπορούν να ευχαριστούν αυτή τη γέφυρα που συνδυάζει και σήραγγα για την εξοικονόμηση περίπου μιάμισης ώρας οδήγηση.

Atchafalaya Basin Bridge – 29.291,280 μέτρα
Οδηγώντας μέσα στη Λουιζιάνα, μερικές φορές οι ταξιδιώτες νιώθουν σαν να μην είναι πάνω σε μια γέφυρα, ειδικά στο σημείο μεταξύ Baton Rouge και Lafayette.

Αυτό το σημείο του αυτοκινητοδρόμου περνά πάνω από την λεκάνη Atchafalaya, το μεγαλύτερο βάλτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Donghai Bridge - 32.491,68 μέτρα
Η 32.491,68 μέτρων Donghai Bridge είναι μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο που διασχίζουν τη θάλασσα. Εκτείνεται από τη Σαγκάη μέχρι το Yangshan περνώντας πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. 

Δυστυχώς, οι τουρίστες στην Κίνα δεν επιτρέπεται να οδηγούν, οπότε θα απολαύσετε αυτή την καλωδιακή γέφυρα από την άνεση ενός ταξί.

Runyang Bridge – 35.658,552 μέτρα
Αν και οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να θαυμάσουν τον ποταμό Yangtze από ένα κρουαζιερόπλοιο, μπορείτε επίσης να τον δείτε περνώντας από αυτή τη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Όταν η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 2005, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Κίνα, μια χώρα με τεχνογνωσία στις μεγάλες γέφυρες.

Hangzhou Bay Bridge – 35.672,8776 μέτρα
Η πόλη Hangzhou είναι διάσημη για τις γραφικές της γέφυρες στην περιοχή West Lake, αλλά φιλοξενεί επίσης μια πολύ μεγαλύτερη γέφυρα, την Hangzhou Bay Bridge. 

Χρειάστηκαν πάνω από 600 εμπειρογνώμονες και περίπου 10 χρόνια για να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν την καλωδιωτή γέφυρα, και πολλά από τα τμήματα της έπρεπε να κατασκευαστούν στην ξηρά και να μεταφερθούν στη θάλασσα.

Manchac Swamp Bridge – 36.710,112 μέτρα
Στη Λουιζιάνα, περίπου το ένα τρίτο των αυτοκινητοδρόμων που διέρχονται την περιοχή περνούν από τη Manchac Swamp Bridge. 

Δεδομένου ότι κάθε ένας από τους τσιμεντένιους πασσάλους έπρεπε μεταφερθεί περίπου 76 μέτρα μέσα μέσα στον βάλτο, κάθε μίλι της γέφυρας κόστισε κατά μέσο όρο 7.000.000 δολάρια για να ολοκληρωθεί.

Lake Pontchartrain Causeway – 38.441,9856 μέτρα
Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Pontchartrain Causeway είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που περνά πάνω από το νερό, τα νερά της λίμνης της Νέας Ορλεάνης Pontchartrain για να είμαστε ακριβείς.

Η γέφυρα είναι τόσο μεγάλη που για μια τεράστια απόσταση, δεν μπορούμε να δούμε ξηρά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι 10 μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3117357508744672668
item