Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN [εικόνες & βίντεο] Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN [εικόνες & βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN [εικόνες & βίντεο]

Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN [εικόνες & βίντεο]
Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία που εστάλη στο γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και εκείνο της Χίλαρι Κλίντον.
Σύμφωνα με το CNN, ύποπτο πακέτο εστάλη και στον Λευκό Οίκο, όμως πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωσή τους. To Time Warner Center είναι ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο. Το πακέτο έφτασε στις 9:30 το πρωί στον χώρο υποδοχής της αλληλογραφίας του CNN. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από σωλήνες και καλώδια, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.
Παραλήπτης του πακέτου ήταν ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, μέσω του CNN. Ομως, ο Μπρέναν- που είχε συγκρουστεί δημόσια με τον Ντόναλντ Τραμπ- είναι σχολιαστής στο MSNBC και το NBC News και όχι το CNN.
Αργότερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή και να μείνει σε κλειστούς χώρους, κατά την απομάκρυνση του εκρηκτικού μηχανισμού από το κτίριο.
Οι μηχανισμοί που εστάλησαν σε Κλίντον και Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ήταν παρόμοιοι με εκείνον που εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος. Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του κόμματος των Δημοκρατικών.
Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο ύποπτα πακέτα που είχαν σταλεί σε δύο άτομα που είναι υπό την προστασία της, την Κλίντον και τον Ομπάμα. 
Ενα άτομο που ελέγχει την αλληλογραφία για το γραφείο της Κλίντον εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό την Τετάρτη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πακέτο προοριζόταν για το σπίτι της. 
Ο εκπρόσωπός της, Νικ Μέριλ, έγραψε στο Τwitter ότι κανένα ύποπτο πακέτο δεν πήγε στο σπίτι της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ενας παρόμοιος εστάλη στο γραφείο του Ομπάμα και εντοπίστηκε από τη Μυστική Υπηρεσία στην Ουάσινγκτον.
«Τα πακέτα αμέσως αναγνωρίστηκαν κατά τη διαδικασία ρουτίνας ελέγχου ως πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί και χειρίστηκαν καταλλήλως ως τέτοιοι», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, που υπογράμμιζε ότι τα δύο άτομα που είναι υπό την προστασία της δεν έλαβαν, ούτε κινδύνευσαν να λάβουν τα πακέτα.
Υποπτο πακέτο και σε γερουσιαστή
Η αστυνομία εκκένωσε και το γραφείο της γερουσιαστού Ντέμπι Γουάσερμαν Σουλτζ, στη Φλόριντα, σύμφωνα με το NBC.
Και εκεί εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί. Η Γουάσερμαν Σουλτζ είναι πρώην επικεφαλής της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών.
Η στιγμή που οι παρουσιαστές του CNN σταματούν τη σύνδεση για να εκκενώσουν το κτίριο.
epirusblog.gr
5 of 5
Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN [εικόνες & βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 481578086753124520
Σχόλια
item