Οικονομικό Επιμελητήριο: Πάρτε μέτρα για να ανασάνει η μεσαία τάξη Οικονομικό Επιμελητήριο: Πάρτε μέτρα για να ανασάνει η μεσαία τάξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οικονομικό Επιμελητήριο: Πάρτε μέτρα για να ανασάνει η μεσαία τάξη

Οικονομικό Επιμελητήριο: Πάρτε μέτρα για να ανασάνει η μεσαία τάξη
Tnν ανάγκη ενίσχυσης της μεσαίας τάξης που έχει φτωχοποιηθεί λόγω των μεγάλων φορολογικών βαρών που έχει σηκώσει επεσήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, προειδοποιώντας ωστόσο για τις συνέπειες μιας ακατάσχετης παροχολογίας.
Ο κ. Κόλλιας μιλώντας στο 5ο Athens Tax Law Forum, είπε ότι «η  μεσαία τάξη εξακολουθεί να πλήττεται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Είναι άμεση η ανάγκη να της επιτρέψουμε να ανασάνει».
Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τον ίδιο:
  • Με μειώσεις φορολογικών συντελεστών και συντελεστών ασφαλιστικών εισφορών.
  • Με κίνητρα για δήλωση και όχι απόκρυψη εισοδημάτων.
  • Με δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου για επενδύσεις.
Στόχος είναι, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, «να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να βρουν δουλειά όσοι αγωνίζονται και αδυνατούν, να επιστρέψει μέρους του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, που έχει φύγει στο εξωτερικό, και να αρχίσει ξανά να κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά.
Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.
Οι πληγές είναι τόσο βαθιές, η οικονομική ζημιά στα μεσαία νοικοκυριά είναι τόσο μεγάλη, ώστε απαιτείται χρόνος για να γυρίσει η κατάσταση, η οποία αφορά στο σύνολο της οικονομίας, δεδομένου ότι - αν βελτιωθεί η εικόνα στη μεσαία τάξη - αλλάζει και η εικόνα της αγοράς και της οικονομίας συνολικά.
Με όλα αυτά, δεν εννοώ ότι πρέπει να πάμε σε μια ακατάσχετη παροχολογία.
Αυτό είναι κάτι, που πρέπει να προσέξουν κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση, στο δρόμο προς τις εκλογές.
Όλα πρέπει να γίνουν με βάση τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και οι ελαφρύνσεις πρέπει να κινούνται σε τέτοια κατεύθυνση, ώστε να επιφέρουν το συντομότερο δυνατό όλα τα ζητούμενα αποτελέσματα, που προανέφερα.
Και, επειδή, αμφότερες οι πλευρές κινούνται στη λογική των μειώσεων των βαρών για τους μικρομεσαίους - φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις -, όσο ταχύτερα κατατεθούν και ψηφιστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, τόσο καλύτερα για όλους.
Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμώ ότι τώρα είναι οι καλύτερες συνθήκες, ώστε να εκκινήσει - έστω και με καθυστέρηση - μια ουσιαστική συζήτηση, μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, εργαζομένων, για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος διάσωσης της μεσαίας τάξης» κατέληξε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Epirusblog Gr
5 of 5
Οικονομικό Επιμελητήριο: Πάρτε μέτρα για να ανασάνει η μεσαία τάξη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6986206127202234383
Σχόλια
item