Γιάννενα: Με νέο εξοπλισμό το Οδοντιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Γιάννενα: Με νέο εξοπλισμό το Οδοντιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Σχεδόν από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου λειτουργούσε το οδοντιατρικό μηχάνημα στο Οδοντιατρείο έχοντας κλείσει μία διαδρομή 30 ετών χρήσης στην οποία πολλά χέρια ιατρών το χειρίστηκαν. 
Τρεις δεκαετίες μετά η διοίκηση του ΠΓΝΙ ανταποκρίθηκε στο αίτημα των οδοντιάτρων, κυρίως όμως στην ίδια την ανάγκη και την πραγματικότητα και προχώρησε στην αντικατάσταση του μηχανήματος με ένα νέο, που λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες στο νοσοκομείο.
Το Οδοντιατρείο του νοσοκομείου λειτουργεί με επιστημονικό υπεύθυνο τον οδοντίατρο Χαρίλαο Στεφανάκη και καλύπτει το σύνολο των επειγόντων περιστατικών τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου, ενώ τις ζυγές ημέρες του μήνα λειτουργεί ως τακτικό ιατρείο, με προτεραιότητα στους νοσηλευόμενους ασθενείς, που έχουν ενδεχομένως και άλλα υποκείμενα νοσήματα και χρήζουν παράλληλων ιατρικών και χειρουργικών πράξεων.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αντικατάσταση του οδοντιατρικού μηχανήματος μετά από 30 χρόνια σε δύσκολους οικονομικά καιρούς», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Κλινικής προς τη διοίκηση του ΠΓΝΙ, τον διοικητή κκ. Τσίκαρη και τον αναπληρωτή διοικητή κ. Χολέβα, την Ιατρική Υπηρεσία του ΠΓΝΙ και την Τεχνική Υπηρεσία.
Αυξημένη προσέλευση
Το Οδοντιατρείο του ΠΓΝΙ δέχεται έναν αυξημένο όγκο ασθενών από τη Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και το ίδιο παρατηρείται και στο Οδοντιατρείο. Η αντικατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού ήταν μία αναγκαία προϋπόθεση για καλύτερη παροχή υπηρεσιών, όπως τόνισε ο κ. Στεφανάκης, αναφερόμενος και στο πλαίσιο λειτουργίας του Οδοντιατρείου μίας τριτοβάθμιας δομής υγείας.
«Στο νοσοκομείο δεν ερχόταν και δεν έρχονται οι πολίτες για ένα σφράγισμα ή για αισθητικές παρεμβάσεις, αλλά για σοβαρές περιπτώσεις, όπως είναι μία χειρουργική επέμβαση. 
Υπάρχει μία ραγδαία αύξηση των περιστατικών και λόγω της κρίσης, αλλά και εξαιτίας κακής νοοτροπίας και κακών συνηθειών του παρελθόντος στην περιοχή μας και ευρύτερα σε σχέση με την στοματική υγιεινή», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.  
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με νέο εξοπλισμό το Οδοντιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7430300500298547786
item