Θεσπρωτία: Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Θεσπρωτία, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές... Θεσπρωτία: Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Θεσπρωτία, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Θεσπρωτία, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές...

Θεσπρωτία: Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Θεσπρωτία, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές...
Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Θεσπρωτία, γιατί οι επαγγελματικές επιλογές έχουν στενέψει αρκετά, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές, που διαγράφονται για τον πρωτογενή τομέα στο νομό. 

Και αυτές οι δυσοίωνες προοπτικές έχουν ως αιτίες τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, το κόστος παραγωγής, τη φορολογία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ελληνοποιήσεις και τις αθρόες εισαγωγές, αλλά και από την περικοπή κονδυλίων.  

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί τα σχέδια βελτίωσης, που έχουν υποβληθεί και τα οποία υπερκαλύπτουν τις διαθέσιμες πιστώσεις. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, με πολλούς καλλιεργητές να αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, αφού το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες απορρέουν τόσο από την εφαρμοσμένη εθνική πολιτική όσο και από την τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική . 

Μεταξύ των προβλημάτων που επιζητούν άμεση λύση είναι: Ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που «πνίγει» κυριολεκτικά τους νέους αγρότες, που αντί να ασχολούνται με τις ουσιαστικές εργασίες τους, αναλώνονται καθημερινά σε περιττές διαδικασίες, έγγραφα και υπογραφές, που απαιτούν οι δημόσιες υπηρεσίες και που δημιουργούν περιττό κόστος. 

Η ύπαρξη σημαντικών εμποδίων για την πρόσβαση των νέων αγροτών στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. 

Σύμφωνα με στοιχεία, με βάση την ανάλυση της τραπεζικής χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, ο τομέας της γεωργίας απορροφά πολύ μικρό ποσοστό  του συνόλου των δανείων.

katoci.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Θεσπρωτία, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6938500301357224031
Σχόλια
item