Αλλαγή στρατηγικής -Ο Τσίπρας σκέφτεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Αλλαγή στρατηγικής -Ο Τσίπρας σκέφτεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αιγιαλίτιδα ζώνη
Σε πρώτο πλάνο φέρνει τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με την ιδιότητα πλέον του υπουργού Εξωτερικών προσπαθεί να αλλάξει στρατηγική.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Iefimerida ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ενημερώσει το επόμενο διάστημα τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης, συναντώντας τους είτε κατά μόνας, είτε έχοντας τηλεφωνική επικοινωνία.  
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους στο πλαίσιο κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν, πίσω από αυτή την επιλογή Τσίπρα, ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παίξει το χαρτί των εθνικών θεμάτων «εντός ορίων», ως προσπάθεια να μετριάσει την πολιτική φθορά λόγω Μακεδονικού.
Επαναφέρει την εμπρηστική ρητορική η Άγκυρα
Στο μεταξύ, η Άγκυρα ανεβάζει στα ύψη το θερμόμετρο με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σταδιακή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. 
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να κρατά χαμηλά τους τόνους και δεν επιθυμεί – όπως εξηγούν διπλωματικές πηγές- κλιμάκωση. «Σε κάθε περίπτωση περιφρουρούμε τα δικαιώματά μας», σχολιάζουν. 
Σ’αυτό το μήκος κύματος και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που υπογράμμισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με κανέναν για να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από την εθνική μας κυριαρχία.
Παρόλα αυτά, οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ που διεμήνυσε ότι «η Άγκυρα δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο» και καμία «ελληνική παρέμβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή» έχουν μπει στο μικροσκόπιο και προκαλούν ανησυχία.
Άρχισαν οι προετοιμασίες για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη
Στις αρχές βρίσκονται οι προετοιμασίες της επικείμενης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. 
Σε ανοιχτή γραμμή με τον ομόλογό του είναι ήδη ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, με την ατζέντα προς ώρα να μην έχει οριστικοποιηθεί και τον στόχο το ταξίδι να γίνει εντός του 2018.

epirusblog.gr
5 of 5
Αλλαγή στρατηγικής -Ο Τσίπρας σκέφτεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αιγιαλίτιδα ζώνη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8480390159790901991
item