Άρτα: Στη γέφυρα Κοράκου ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης

Άρτα: Στη γέφυρα Κοράκου ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης
Με αφορμή το «2018 Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ιστορική Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου στις 21 Οκτωβρίου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα αναφερθεί στις προοπτικές αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.
Πρόσφατα ο Υπουργός κατά την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα δήλωσε: «Μετά το γεφύρι της Πλάκας, έχουμε πολλή δουλειά για να ξανακτίσουμε ένα γεφύρι, που δεν έπεσε το 2015, την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης, αλλά που έπεσε πολλές δεκαετίες πριν. 
Είναι το γεφύρι του Κοράκου. Άρα, έχουμε πολλή δουλειά και για τη χώρα και την πολιτιστική της κληρονομιά, για τις ιστορικές μνήμες που έχουν όλα αυτά τα μνημεία»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με δηλώσεις στήριξης προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και του νυν Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.
 Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, (10:30-11:30)
 10:30-10:33 Παρουσίαση της εκδήλωσης από την εκπαιδευτικό Νεκταρία Στούκα
10:33-10:35 Βίντεο: Αντόνιο Ταγιάνι, Προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
10:35-10:38 Καλωσόρισμα από τον Χρήστο Καπερώνη, Πρόεδρο της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, εκ μέρους της Επιτροπής στήριξης για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.
10:38-10:41 Καλωσόρισμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.
10:41-10:51 Βάρβαρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας: “Η ιστορία της Γέφυρας Κοράκου μέσα από το πέρασμα των αιώνων.”
10:51-11:06 Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών: “Προοπτικές Αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.”
11:06-11:18 Παραδοσιακοί ήχοι από την μπάντα της Κοιλάδας του Αχελώου με θέμα το γιοφύρι του Κοράκου.
11:18-11:30 Φορείς, όπως ο Σύλλογος Γυναικών “Λένω Μπότσαρη”, και οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής θα προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου με σκοπό να κάνουν γνωστά τοπικά προϊόντα και γεύσεις που με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.
Η πολιτιστική κληρονομιά συνδέει τους λαούς της Ευρώπης μέσα από την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες τους. Αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την ποικιλομορφία των πολιτιστικών μας παραδόσεων. Έχουμε υποχρέωση να την κατανοούμε, να την τιμούμε, να την προστατεύουμε και να την διαφυλάσσουμε για να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ομάδας του S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πραγματοποιηθεί δίπλα από τα απομεινάρια της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.
Αποτέλεσμα εικόνας για Άρτα: Στη γέφυρα Κοράκου ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στη γέφυρα Κοράκου ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4704132280360547191
item