Γιάννενα: Προσπάθειες στο κενό Γιάννενα: Προσπάθειες στο κενό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Προσπάθειες στο κενό

Γιάννενα: Προσπάθειες στο κενό

Με ρυθμούς βραδύτερους και από το βάδισμα της χελώνας προχωρούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του κτιρίου στο παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα», προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος για την εγκατάσταση των λυόμενων, που θα στεγάσουν τα νηπιαγωγεία της Παπαζόγλειου Σχολής και το Ειδικό Σχολείο Σωματικά Αναπήρων Παίδων.

Τα λυόμενα παραμένουν σε αποθήκες της περιφέρειας εδώ και μήνες, αλλά οι διαδικασίες από την πλευρά του δήμου Ιωαννιτών καθυστερούν, με την υπόθεση να βρίσκεται μεταξύ των υπηρεσιών του, χωρίς να υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας για το πότε θα ολοκληρωθούν, ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Η πίεση είναι διαρκής, αν και το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει ατονήσει σε έναν βαθμό από την πλευρά του πανεπιστημίου, που έχει συμφωνήσει εδώ και χρόνια με τη διαχειριστική επιτροπή του Παπαζόγλειου Κληροδοτήματος, προκειμένου να στεγαστεί στο κτίριο η Αρχιτεκτονική Σχολή, αφού πρώτα γίνει η μεταστέγαση των νηπιαγωγείων.
Ωστόσο, διαρκώς εντεινόμενη είναι πλέον η πίεση από την πλευρά του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σωματικά Αναπήρων Παίδων, καθώς επείγει η μεταστέγασή τους από το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, που ζητά τους χώρους του για να αναπτύξει δομές και προγράμματα. 
Χθες, η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Μαρία Βιργινία Βλάχου και ο διευθυντής του Δημοτικού Γεώργιος Πάτσης βρέθηκαν στο γραφείο της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βούλας Τσίλη, καθώς στη λίστα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης βρισκόταν και η στέγαση των σχολικών μονάδων Σωματικά Αναπήρων Παίδων Ιωαννίνων. 
Τελικά, το θέμα δε συζητήθηκε, καθώς η κ. Τσίλη έκρινε πως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν είναι υπεύθυνη για το στεγαστικό και τους παρέπεμψε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Παντελή Κολόκα.
«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι υπάρχει μία στασιμότητα. Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε μία συνάντηση και με τον κ. Κολόκα για να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη», ανέφερε στον Η.Α. ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γ. Πάτσης, εκτιμώντας, ωστόσο, πως η προεκλογική περίοδος, στην οποία έχουμε μπει, δυσκολεύει τα πράγματα.
Το θέμα της καθυστέρησης μετεγκατάστασης του Σχολείου Αναπήρων Παίδων σε νέους αξιοπρεπείς χώρους θίγει, σε ανακοίνωσή της, και η Ένωση Γονέων Μαθητών του δήμου Ιωαννιτών, μετά την σύσκεψη που είχε στις 8 Οκτωβρίου και την ενημέρωση από γονείς-εκπροσώπους σχολείων για τα προβλήματα σχολείων του δήμου. 
Μάλιστα, στο πρόγραμμα δράσης, που ανακοίνωσε για το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνεται και η ενημέρωση από τον δήμο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σχετικά με το κτίριο του ΣΑΠ.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προσπάθειες στο κενό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3070392365062533616
Σχόλια
item