Ολοι οι φόροι που θα καταργήσει ή θα μειώσει η Νέα Δημοκρατία -Κόβει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% Ολοι οι φόροι που θα καταργήσει ή θα μειώσει η Νέα Δημοκρατία -Κόβει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ολοι οι φόροι που θα καταργήσει ή θα μειώσει η Νέα Δημοκρατία -Κόβει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Ολοι οι φόροι που θα καταργήσει ή θα μειώσει η Νέα Δημοκρατία -Κόβει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%
Δραστική παρέμβαση στους υπέρογκους φόρους που βαραίνουν την ελληνική οικονομία και δεν επιτρέπουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία.
Σε ομιλία του στο ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ, ο Στυλιανός Πέτσας, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία:
-Ο φόρος στις επιχειρήσεις θα πάει στο 20%, από 29% που είναι σήμερα
-Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%
-Θα καταργηθεί τελείως ο φόρος στο κρασί
-Θα αυξηθεί το οριο υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ από 10.000 που είναι σήμερα
-Θα καθιερωθεί εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
-Θα καθιερωθεί νέα, προοδευτική, φορολογική κλίμακα με ανώτατο φορολογικό συντελεστή πολύ χαμηλότερο από τον σημερινό που φτάνει το 55%, με σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
-Σχεδιάζεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% που είναι σήμερα, σταδιακά στο βάθος της τετραετίας.
-Προωθείται μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Ειδικά για το τουριστικό πακέτο, στόχος είναι να πέσει στο 11%, με άμεση προτεραιότητα την εμείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 24% που είναι σήμερα.
-Επίσης προβλέπεται κατάργηση του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα που ισχύει από φέτος.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ολοι οι φόροι που θα καταργήσει ή θα μειώσει η Νέα Δημοκρατία -Κόβει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8289311938691832949
Σχόλια
item