Τι θα γίνει τελικά: Θα αλλάξουμε την ώρα στις 28 Οκτωβρίου;

Τι θα γίνει τελικά: Θα αλλάξουμε την ώρα στις 28 Οκτωβρίου;
Η πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν, αλλά και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανέφερε ότι θα πρέπει να καταργηθεί η μετάβαση από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Τι θα γίνει λοιπόν στο τέλος του μήνα;
Η απάντηση είναι ότι στο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε όπως κάθε χρόνο τα ρολόγια μας, βάζοντάς τα μια ώρα προς τα πίσω. 
Και ενδεχομένως αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που την αλλάζουμε. Πιθανότατα θα την αλλάξουμε ξανά στις 31 Μαρτίου για να γυρίσουμε στη θερινή ώρα. Αυτή η αλλαγή του Μαρτίου ενδεχομένως να είναι και η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας. 
Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη. 
Με βάση της απόφαση της Κομισιόν, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019. Κάθε κράτος, μέχρι τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. 
Αν λοιπόν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.
Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι θα γίνει τελικά: Θα αλλάξουμε την ώρα στις 28 Οκτωβρίου;
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4301432965910288294
item