Άρτα: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός 2019,ύψους 43.197.906,94€ από την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων

Άρτα: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός 2019,ύψους 43.197.906,94€ από την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων
Έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 43.197.906,94€ περιλαμβάνει το υπό εκπόνηση Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων για το 2019, το οποίο συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.  
Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που δίνουν έμφαση στην καθημερινότητα, στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση των υποδομών σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.
Τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος  από την κρατική επιχορήγηση είναι ακριβώς ίδια με την περυσινή χρονιά, σχεδόν 1 εκ. ευρώ και κατά πολύ μειωμένα συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία, όπου ήταν σχεδόν 5 εκ. ευρώ, κάτι που κάνει πολύ έντονη την ανάγκη ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Προς αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου  να αυξηθεί η ωριμότητα των προτάσεων που πρόκειται να υποβληθούν στο ΕΣΠΑ, καθώς και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (όπως π.χ. Πράσινο Ταμείο, Πρόγραμμα Φιλόδημος, Leader κλπ) , ο Δήμος προέβει  πρόσφατα, κατά την 4η και 5η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 (αποφάσεις Δ.Σ. υπ’ αρίθμ: 448/2018 και 487/2018) στην ένταξη 28 νέων έργων.
Πολλά από τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωμένες μελέτες και θα αναζητηθεί άμεσα χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους, ενώ άλλα βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης των μελετών τους.  
Με την ένταξη των έργων αυτών, έχουν καλυφθεί οι άμεσες ανάγκες του Δήμου και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σε αυτή τη φάση, η ένταξη νέων έργων και μελετών στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, παρά μόνο η μεταφορά των ήδη ενταγμένων έργων και μελετών ως συνεχιζόμενων. 
Αν προκύψουν νέες ανάγκες το επόμενο διάστημα, αυτές θα καλυφθούν με την ένταξη νέων έργων και μελετών στις αρχές του 2019 κατά την 1η αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος.
Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε και ο προϋπολογισμός του Δήμου, οι υπηρεσίες του οποίου βρίσκονται στη διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων για την κατάρτισή του.
Τέλος, στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας και Κώστας Ζέρβας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς. 
Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων, της Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Δ.Ο.Α.Κ.), του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, του  Σωματείου αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς», του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, της ΕΕΤΕΜ, του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας, Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ Ν. Αρτας «Η Αγία Θεοδώρα», των Διπλωματούχων Μηχανικών Άρτας, των Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Άρτας, του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Άρτας, Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, των Μεταναστών Νομού Άρτας, του Συλλόγου «Φίλοι του Βιβλίου», των Επισκευαστών Αυτοκινητιστών Άρτας, του Συλλόγου ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων δωματίων «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», της ΔΕΗ,  του    ΟΚΑΝΑ Άρτας, του ΓΕΩΤΕΕ Άρτας, δημότες κ.α.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός 2019,ύψους 43.197.906,94€ από την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1858066613323911041
item