Ο ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΗΣ ΚΡΑΤΉΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΆΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ (VIDEO) Ο ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΗΣ ΚΡΑΤΉΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΆΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ (VIDEO) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΗΣ ΚΡΑΤΉΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΆΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ (VIDEO)

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΗΣ ΚΡΑΤΉΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΆΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ (VIDEO)
Άλυτο μυστήριο επί δεκαετίες αποτελεί ένας κρατήρας από ασβεστόλιθο στη βόρεια περιοχή του Ιρκούτσκ, στη νοτιοανατολική Σιβηρία.Ο κρατήρας είναι στην ουσία ένας κώνος, ύψους 40 μέτρων και περίμετρο βάσης, περίπου, 150 μέτρα. 
Αυτό το περίεργο εύρημα ονομάστηκε Πατόμσκι (Patomskiy), από ένα κοντινό ποτάμι, αλλά οι ντόπιοι το λένε «φωλιά του αετού». Με την ανάλυση των δέντρων που αναπτύσσονται γύρω του, οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι ηλικία του κρατήρα είναι περίπου 250-300 χρόνια.
Από την ανακάλυψη του κρατήρα, το 1949, έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες ως προς το τι θα μπορούσε να τον έχει δημιουργήσει. 
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η βασική αντίληψη ήταν πως πρόκειται για κομμάτι από μετεωρίτη. Αλλά δεν υπήρχε κάποια ομοιότητα με γνωστούς μετεωρίτης που έπεφταν στην περιοχή.
Αργότερα, κάποιοι γεωλόγοι είπαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα εκκολαπτόμενο ηφαίστειο, αλλά δεν είχε βρεθεί ηφαιστειακό υλικό.
Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα εύρημα στα δέντρα της περιοχής. Οι ενδείξεις είναι παρόμοιες με αυτές που βρέθηκαν στα δάση γύρω από το Τσερνομπίλ μετά την πυρηνική καταστροφή. 
Αυτό οδήγησε σε θεωρίες συνωμοσίας περί κρυφών πυρηνικών εγκαταστάσεων και καύσιμα διαστημοπλοίων από…UFO!
Πιο πρόσφατες μελέτες οδηγούν σε μια άλλη, πιο πιθανή, εξήγηση, αυτή των αερίων που απελευθερώθηκαν από το υπέδαφος και η θερμότητα που προκλήθηκε οδήγησε σε αλλαγές στα δέντρα, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως μη φυσιολογική ανάπτυξη.


Epirusblog Gr
5 of 5
Ο ΜΥΣΤΗΡΙΏΔΗΣ ΚΡΑΤΉΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΆΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ (VIDEO)
Epirusblog Gr
5 of 5
περίεργα 5246105589316111717
Σχόλια
item