Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία – Το SPD ζητά αποπομπή του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία – Το SPD ζητά αποπομπή του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία – Το SPD ζητά αποπομπή του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών

Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία – Το SPD ζητά αποπομπή του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών
Το μέλλον του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, αλλά ενδεχομένως και του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού κρίνεται στην έκτακτη σύσκεψη σε λίγη ώρα στην καγκελαρία μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Η Άνγκελα Μέρκελ, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες και των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ θα επιχειρήσουν να υπερβούν την κρίση που ξέσπασε με αφορμή τα βίαια επεισόδια ξενοφοβικής βίας που ακολούθησαν την δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού από τρεις μετανάστες και τις δηλώσεις του Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος αμφισβήτησε την καγκελάριο υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες περί ανθρωποκυνηγητού ακροδεξιών εναντίον προσφύγων στην πόλη της Σαξονίας δεν ευσταθούσαν. 
Αμφισβήτησε μάλιστα και την αυθεντικότητα μαγνητοσκοπημένου υλικού, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορά στην ίδια περιοχή.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Χανς Γκέοργκ Μάασεν και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (Φωτογραφία: ΑΡ) Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Χανς Γκέοργκ Μάασεν και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (Φωτογραφία: ΑΡ)
Κληθείς να τοποθετηθεί, ως πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ζεεχόφερ εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αλλά ζήτησε έγγραφη αναφορά για τα γεγονότα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, στην αναφορά του ο  Μάασεν κάνει λόγο για «σημειολογική παρεξήγηση».
Έκτοτε ο κ. Ζεεχόφερ έχει επαναλάβει δύο φορές - η τελευταία σήμερα εμφατικά στην Βουλή - ότι τον περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του, ωστόσο η αρχηγός του SPD Αντρέα Νάλες επιμένει ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση την οποία κατέχει από το 2012. Την άποψη της κυρίας Νάλες συμμερίζεται και το προεδρείο του κόμματός της. 
«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Μάασεν πρέπει να φύγει. Η Μέρκελ πρέπει να το χειριστεί», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ραλφ Στέγκνερ δήλωσε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Καγκελαρίου - δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη».
Ο κ. Μάασεν ωστόσο δέχεται κριτική και για «περίεργες» σχέσεις με την «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), καθώς, όπως μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, έδωσε παρανόμως πληροφορίες από την έκθεση της Υπηρεσίας του για το 2017 σε στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος.
epirusblog.gr
5 of 5
Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία – Το SPD ζητά αποπομπή του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1829895713334086116
Σχόλια
item