Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα στείλει την «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στο Μητσοτάκη Πηγή: Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα στείλει την «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στο Μητσοτάκη | iefimerida.gr

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα στείλει την «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στο Μητσοτάκη   Πηγή: Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα στείλει την «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στο Μητσοτάκη | iefimerida.gr
«Αυτό που συνέβη στο Μάτι είναι εγκληματικό και απαράδεκτο», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «X FM 94,3» με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης Συνολάκη.
Υπογράμμισε δε ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία «εάν λαμβάνονταν μέτρα στο παρελθόν και ήμασταν σοβαρό κράτος στην παρούσα συγκυρία». «Όλοι ακούμε αποτίμηση για το τι έγινε, κανείς όμως πριν από χρόνια δεν προέβλεψε ότι μπορεί να συμβεί μια τέτοια τραγωδία» είπε.
Εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές
Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν από τις ευρωεκλογές και το σχέδιο του κ. Τσίπρα θα είναι να εγκλωβίσει την ΝΔ στο Σκοπιανό και να αναγκάσει την ηγεσία της να πάρει σαφή θέση αλλά και να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα», με τον διεθνή παράγοντα να πιέζει αφόρητα για να επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.
Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ Λεβέντης είπε ότι το κόμμα του δεν απαιτεί λάφυρα και κυβερνητικές καρέκλες, αλλά θα συνεργαστεί με όποιον κάνει δεκτές τις βασικές θέσεις της Ένωσης Κεντρώων.
Δύσκολο να μην περικοπούν οι συντάξεις
Για τις συντάξεις, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς για αναβολή ή κατάργηση της μείωσης των παρεχόμενων συντάξεων. 
Ο κ. Λεβέντης επίσης εξήγησε ότι η μείωση των συντάξεων έχει χαρακτηριστεί ως μέτρο διαρθρωτικό για τους δανειστές και ως εκ τούτου έχει ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο για την επόμενη τριετία. Όλοι θέλουμε να μην μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Ποιους θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές
Όσον αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει υποψηφίους ανεξάρτητους, πετυχημένους επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένους, ωστόσο αρνήθηκε προς το παρόν να αναφερθεί σε οποιαδήποτε ονοματολογία.

epirusblog.gr
5 of 5
Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα στείλει την «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στο Μητσοτάκη Πηγή: Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα στείλει την «καυτή πατάτα» του Σκοπιανού στο Μητσοτάκη | iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6712871479332585707
item