Delivery Καφέ Με Drone; Κι Όμως Γίνεται!

Delivery Καφέ Με Drone; Κι Όμως Γίνεται!

Πετάει πετάει ο καφές; Έτσι φαίνεται ή τουλάχιστον αυτό θα μπορεί να γίνεται στο μέλλον, χάρη σε νέα πατέντα της IBM.

Και αυτή η είδηση γίνεται ακόμη καλύτερη, μιας και η νέα αυτή εφεύρεση θα μπορεί να προβλέψει πότε κάποιος είναι κουρασμένος και να του παραδίδει μία ζεστή κούπα καφέ και με drone, παρακαλώ! Αν αυτό δεν είναι όνειρο, τότε τι;

Σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, υπάρχουν διάφορες εκδοχές του προτεινόμενου drone. 


Μία από αυτές αναφέρει ότι θα μπορούν μέσω κάποιας εφαρμογής να παρακολουθούν τις συνήθειες του ύπνου κάποιου, καθώς και την πίεση του αίματος, τη διαστολή στις κόρες των ματιών και τις εκφράσεις του προσώπου, ώστε να αντιλαμβάνονται πόσο κουρασμένος είναι και το drone να ανταποκρίνεται αυτόματα παραδίδοντας του την αναγκαία καφεΐνη ή αλλιώς ένα καφεδάκι.

Η καινοτομία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μπαρ, cafes αλλά και εταιρείες, που θα μπορούσαν να παραδίδουν στους υπαλλήλους τους τον καφέ τους για να είναι παραγωγικοί.

Βέβαια η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν έχει όντως σκοπό να κυκλοφορήσει στην αγορά τη νέα της πατέντα, που κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ, ωστόσο από τότε που έγινε γνωστή έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο. 


Την ίδια στιγμή όμως, τίθενται και διάφορα θέματα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, με πρώτα από όλα την ασφάλεια. 

Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να μεταφέρεις έτσι οποιοδήποτε υγρό και να είσαι σίγουρος και ότι θα παραδοθεί ακέραιο και ότι στη διαδρομή δεν θα προκύψει κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία όποιου το καταναλώσει.
epirusblog.gr
5 of 5
Delivery Καφέ Με Drone; Κι Όμως Γίνεται!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8395120461050121793
item