Άρτα: Η καταιγίδα χάλασε τις κάμερες στα ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ

Άρτα: Η καταιγίδα χάλασε τις κάμερες στα ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ

Δυστυχώς τα νέα σχετικά με την εγκατάσταση των δύο νέων καμερών οι οποίες θα έδιναν live εικόνα από τα Θεοδώριανα μέσα από το metar.gr, δεν είναι καθόλου καλά...


Σε προηγούμενο δημοσίευμα το theodoriana.com έκανε γνωστό σε όλους, ότι η κάμερα που έδινε για αρκετά χρόνια ζωντανή εικόνα από το χωριό, καταστράφηκε  από κεραυνό τον περασμένο Μάιο.

Με σχετική ανακοίνωση "Οι Ορεινοί" καλέσανε συγχωριανούς και φίλους να βοηθήσουν οικονομικά ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την αγορά δύο καινούργιων καμερών τελευταίας τεχνολογίας. 

Πράγματι η εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ και αρκετοί Θεοδωριανίτες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Η εταιρεία έκανε δωρεά δύο ρομποτικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους χωριανούς υπερκάλυψε  τα υπόλοιπα έξοδα εγκατάστασης.

Έτσι λοιπόν αρχές Αυγούστου τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο κάμερες. Η μία στην πλατεία του χωριού και η άλλη απέναντι στο "Κουτσοχέρι" εκεί ακριβώς που ήταν η παλιά που καταστράφηκε.

Ξαφνικά την Δευτέρα 27 Αυγούστου και οι δύο κάμερες έπαψαν να λειτουργούν. Το μεσημέρι της μέρας αυτής ισχυρή καταιγίδα έπληξε το χωριό και κεραυνός έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ κοντά στην πλατεία. 

Επίσης καταστράφηκε ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που βρίσκεται στην πλατεία, προκαλώντας έκρηξη που ακούστηκε σε όλο το χωριό. Τα Θεοδώριανα, αλλά και τα γειτονικά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα. 

Αποτέλεσμα αυτών να διαπιστωθεί ότι καταστράφηκαν δυστυχώς και οι δύο καινούργιες κάμερες που μόλις είχανε τοποθετηθεί.

Όπως δηλώνουν "Οι Ορεινοί": "Εμείς θα κάνουμε ξανά προσπάθεια να τοποθετήσουμε  μία κάμερα στη θέση που ήταν η παλιά έστω και λιγότερο τεχνολογικά προηγμένη, απ' τις δύο που καταστράφηκαν. 

Επίσης θα δούμε μήπως υπάρξει κάποια αποζημίωση από τη ΔΕΗ. Όμως δεν  μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε τίποτα, μιας και έχουμε να κάνουμε με ακραία καιρικά φαινόμενα, με ένα προβληματικό δίκτυο ίντερνετ και ίσως και με ένα απαρχαιωμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Επειδή όμως ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια κάνοντας δημόσια κάλεσμα για οικονομική βοήθεια, είμαστε υποχρεωμένοι καταρχήν να ευχαριστήσουμε δημόσια  την εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ και τους συγχωριανούς, που κατέθεσαν κάποιο χρηματικό ποσό, στους οποίους δόθηκαν και οι σχετικές αποδείξεις.


Επίσης, επειδή ο σκοπός για τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα, δυστυχώς σε αυτή τη φάση δεν επιτεύχθηκε για τους λόγους που αναφέραμε, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε το χρηματικό ποσό σε όποιον από τους δωρητές συγχωριανούς το επιθυμεί. 

Αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 6972237193 ή στο  dsterg12@gmail.com και oreinoi@theodoriana.com για να μας δώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό".



epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η καταιγίδα χάλασε τις κάμερες στα ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8064830950199921674
item