Παππάς: Θα ακυρώσει η ΝΔ τα μέτρα και τη συμφωνία των Πρεσπών;

Παππάς: Θα ακυρώσει η ΝΔ τα μέτρα και τη συμφωνία των Πρεσπών;

Σκηνικό ακραίας πόλωσης με την ΝΔ και «ανοιγμάτων» προς το ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να στήσει ο κ. Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής ενισχύοντας τις εκτιμήσεις πως η χώρα έχει εισέλθει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ακολουθώντας την τακτική που εγκαινίασε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ υποστήριξε πως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπάρχει «προγραμματικό χάος» για να «κορυφώσει» την προεκλογικού τύπου τοποθέτησή του λέγοντας: «θα διεκδικήσει η ΝΔ την ψήφο των πολιτών με το επιχείρημα της ακύρωσης των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός; Με το επιχείρημα της ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών; Με το επιχείρημα της ακύρωσης της αδειοδότησης των καναλιών; Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν γίνεται αποδεκτό από την πλειοψηφία του λαού σε συνθήκες ομαλότητας… Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «Η χώρα μπαίνει σε νέα φάση και αυτό είναι σαφές από τις εξαγγελίες πρωθυπουργού. Πρέπει να μιλήσουμε επι προγραμμάτων. Θα περίμενα να ακούσω τις απόψεις σας για κάθε ένα μέτρο από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. 

Να μειωθεί ή όχι ο ΕΝΦΙΑ; Να μειωθούν ή όχι οι ασφαλιστικές εισφορές; Θα περίμενα να υπάρξει αυτή η συζήτηση κυρίως από το Κίνημα Αλλαγής», ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κώστα Καραγκούνη για το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ.

Τζαβάρας: Παρερμηνεύσατε τις δηλώσεις Καραγκούνη - Εμείς δεν ταυτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με δικατορίες

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Κώστας Τζαβάρας αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο λέγοντας πως «είναι ίσως από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία εμφανίσεων πρωθυπουργών σε διεθνείς θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας μετέφερε στο ευρωκοινοβούλιο τις κομματικές αντιπαλότητες που σοβούν στο εσωτερικό».

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής είπε «Οπου σας δίνεται βήμα το μόνο που κάνετε είναι να συγχέετε με επικίνδυνο τρόπο την χρήση πληροφοριών. Αυτό κάνατε και με τις δηλώσεις του κ. Καραγκούνη που τις παρερμηνεύσατε και συσχετίζετε το κόμμα που αποκατέστησε την Δημοκρατία με δικτατορίες. Εμείς δεν ταυτίζουμε το κόμμα σας με δικτατορίες. 

Σας εγκαλώ ως εκπροσώπους της ιδεολογίας του κρατισμού. Εμείς είμαστε η φιλελεύθερη παράταξη και εσείς οι κρατιστές. Είστε η κυβέρνηση που έχετε κομμουνιστή πρωθυπουργό – όπως ο ίδιος δήλωσε - που όμως βρίσκεται στην χειρότερη οδύνη του να υλοποιεί μέτρα αντίθετα στην ιδεολογία του. Καταρρέετε».

Θεοχαρόπουλος: Ο κ. Τσίπρας δεν εκπροσωπεί το κόμμα του στο Ευρωκοινοβούλιο

Κριτική για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν κατανοεί ότι εκπροσωπεί την χώρα και όχι το κόμμα του» ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως «Η πολιτική αλλαγή και η συνεννόηση είναι ο μόνος δρόμος για την υπέρβαση και επιβάλλεται να γίνει άμεσα».
epirusblog.gr
5 of 5
Παππάς: Θα ακυρώσει η ΝΔ τα μέτρα και τη συμφωνία των Πρεσπών;
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4813060518507840344
item