Κουμουτσάκος: Αυταπάτες, παραπλάνηση και κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική Κουμουτσάκος: Αυταπάτες, παραπλάνηση και κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κουμουτσάκος: Αυταπάτες, παραπλάνηση και κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική

Κουμουτσάκος: Αυταπάτες, παραπλάνηση και κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική
«Ποιο είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δήθεν ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, των συναντήσεων και των συνεννοήσεων την οποία δε διστάζει επί τριάμισι χρόνια να διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία;» διερωτάται ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τη συνέντευξη Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Τσαβούσογλου που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο ότι η γνωστή τουρκική πολιτική στα θέματα:
-του Αιγαίου
-της υφαλοκρηπίδας
-του casus belli
-του Κυπριακού
-της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
-του προσφυγικού, καθώς και
-στο ζήτημα των οκτώ.
Προσθέτει δε ότι όχι μόνο δεν έχει κάτ’ ελάχιστο μεταβληθεί, αλλά γίνεται ακόμα πιο αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική. Για το λόγο αυτό καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα που προκύπτει από τα συμφραζόμενα του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Τσαβούσογλου:
«Ποιο είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δήθεν ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, των συναντήσεων και των συνεννοήσεων την οποία δε διστάζει επί τριάμισι χρόνια να διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία;»
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «αυταπάτες, παραπλάνηση και μεγάλα, κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική και τα εθνικά ζητήματα, δεν είναι μόνο απαράδεκτα, μπορούν να γίνουν και επιζήμια».

epirusblog.gr
5 of 5
Κουμουτσάκος: Αυταπάτες, παραπλάνηση και κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2746528755509009383
Σχόλια
item