Βουτιά δέκα μονάδων στην δημοτικότητα του Μακρόν Βουτιά δέκα μονάδων στην δημοτικότητα του Μακρόν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βουτιά δέκα μονάδων στην δημοτικότητα του Μακρόν

Βουτιά δέκα μονάδων στην δημοτικότητα του Μακρόν

Μεγάλη πτώση 10 μονάδων σε διάστημα ενός μήνα κατέγραψε η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία δείχνει ότι μόλις το 31% των Γάλλων εγκρίνουν τις ενέργειές του, έναντι 41% τον Ιούλιο.

Στη δημοσκόπηση του Ifop που διενεργήθηκε για το περιοδικό Paris Match και τον ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ μειώθηκε κατά τρεις μονάδες, πέφτοντας στο 35%.

Ο κ. Μακρόν έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει κάτω από το 40% σε πολλές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο την έναρξη της θητείας του.

Στη δημοσκόπηση του Ifop ο Μακρόν εμφανίζει ποσοστό χαμηλότερο από του Σοσιαλιστή προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ (32%) κατά την ίδια περίοδο της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2013.


Μόνο το 32% των Γάλλων εκτιμά ότι ο Μακρόν «ακολουθεί σωστή οικονομική πολιτική», έναντι 68% που πιστεύει το αντίθετο. Το 22% εκτιμά ότι ο πρόεδρος «βρίσκεται κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».

Μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε στην κυβέρνηση το καλοκαίρι το σκάνδαλο με τον πρώην σωματοφύλακα του προέδρου, τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο κ. Μακρόν τώρα πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του πολύ δημοφιλούς υπουργού Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό.

Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος με την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος στην πηγή.
epirusblog.gr
5 of 5
Βουτιά δέκα μονάδων στην δημοτικότητα του Μακρόν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1407834652982290426
Σχόλια
item