Θεσπρωτία: Μεγάλα οδικά έργα προς τα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία

Θεσπρωτία: Μεγάλα οδικά έργα προς τα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία
Μεγάλα οδικά έργα θα γίνουν προς τα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία. Ξεκινά η διαδικασία για τη χρηματοδότηση της μελέτης του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα – Μαυρομάτι, ενώ θα συντηρηθεί με 1.100.00 η εθνική οδός "Σαγιάδα-Κάτω Αετός-Σύνορα". 

Ειδικότερα, οι μελέτες του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα – Μαυρομάτι  πρόκειται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα INTERREG «Ελλάδα Αλβανία 2014 - 2020». Στο πλαίσιο αυτό η Διαχειριστή Αρχή του Προγράμματος απέστειλε τον  Αύγουστο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή πρότασης προς την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και προς τρειε φορείς  του αλβανικού κράτους. 

Ο προϋπολογισμός των μελετών του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της παράκαμψης Ηγουμενίτσας, ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση των μελετών εκτιμάται σε 2 χρόνια. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από πόρους των κοινοτικών προγραμμάτων της περιόδου 2017-2021. Εξάλλου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου  ανέδειξε ως ανάδοχο του έργου «συντήρηση της οδού προς Σαγιάδα- Κάτω Αετό – Σύνορα», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, την "ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.".  

Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της ακριτικής περιοχής και θα γίνει ασφαλέστερη η πρόσβαση των πολιτών προς τη γειτονική Αλβανία. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μεγάλα οδικά έργα προς τα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5879911876536588060
item