Θεσπρωτία: Ασύλληπτες οι ομορφιές της Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Ασύλληπτες οι ομορφιές της Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ασύλληπτες οι ομορφιές της Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Ασύλληπτες οι ομορφιές της Θεσπρωτίας

Η εικόνα μιλάει από μόνη της και δε λέει τίποτε άλλο από το ότι είναι ασύλληπτες οι ομορφιές του Θεσπρωτικού τοπίου. 

Ο νομός διαθέτει γραφικές ορεινές, αλλά και όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές.

Η Θεσπρωτία είναι σίγουρα το μέρος, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς και να απολαύσει τις ομορφιές που της χάρισε γενναιόδωρα η φύση. 

Τα δάση της Θεσπρωτίας πηγές ζωής, αναζωογόνησης, που στο διάβα τους αλλοιώνονται απ του ανθρώπου τα έργα, τις συνήθειες, τις απερισκεψίες. 

Η Θεσπρωτία συνδυάζει άψογα τις ομορφιές του βουνού με τις μεγάλες ακρογιαλιές, αφού όλο το δυτικό τμήμα του νομού βρέχεται από το καταγάλανο Ιόνιο. Εξάλλου φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες και την πεντακάθαρη θάλασσα. 

Το ορεινό της τοπίο συμπληρώνουν τα κατάφυτα βουνά των Φιλιατών,του Σουλίου,της Παραμυθιάς και της Πάργας που κατηφορίζουν προς την Πρέβεζα. 

Πολλοί σημαντικοί υγροβιότοποι με πλούσια χλωρίδα και πανίδα βρίσκονται κοντά στους ποταμούς του νομού, τον Καλαμά και τον μυθικό Αχέροντα. 

Ο νομός έχει μια αξιόλογη τουριστική δυναμική με ποιοτικούς χώρους χώρους διαμονής, εστίασης και διασκέδασης, γεύεται κανείς  τη γνήσια  φιλοξενία.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ασύλληπτες οι ομορφιές της Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2599718646402516052
Σχόλια
item