Άρτα: Έναρξη εγγραφών-μαθημάτων στο Θεατρικό εργαστήρι του «ΣΚΟΥΦΑ»


                         Άρτα: Έναρξη εγγραφών-μαθημάτων στο Θεατρικό εργαστήρι του «ΣΚΟΥΦΑ»

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» συνεχίζει την θεατρική του δράση με τα δυο Θεατρικά Εργαστήρια (παιδικό και ενηλίκων) που απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα και να μαγευτούν στον κόσμο του θεάτρου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, σωματική έκφραση, παντομίμα, αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, αισθήσεων, φαντασίας, παρατηρητικότητας και συνεργασίας), δραματοποίηση, μαθήματα λόγου και ένα καινούργιο είδους θεάτρου το θέατρο forum.

Το θεατρικό εργαστήρι προωθεί την συνεργατική, βιωματική και ενεργητική μάθηση μέσω της μίμησης, της ταύτισης, της εξερεύνησης και της ομαδικότητας. 


Με την βοήθεια των ασκήσεων το παιδί ή ο ενήλικας αντίστοιχα αντιλαμβάνεται το σώμα του και την σχέση με τον χώρο και χρόνο δημιουργώντας εικόνες. Αναπτύσσει την φαντασία και κώδικες όπου ο λόγος δεν είναι απαραίτητος (σωματικό θέατρο).

Το θεατρικό εργαστήρι, κυρίως των ενηλίκων, απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν και να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί, να πειραματιστούν και να μάθουν τα όρια τους. Στόχος η ανάπτυξη της θεατρικής ομαδικής συνείδησης.

Διδασκαλία η θεατρολόγος κ. Έλλη Μάνθα.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Παιδικό από 6 έως 12 ετών, και Ενηλίκων από 18 και άνω.

Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου, τις πρωινές ώρες, οδός Αποκαύκου 1, τηλ.26810 22795 και στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου, απογευματινές ώρες, στην πλατεία Εθν. Αντίστασης, τηλ. 26810 28171 & 6945010765.

Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου κ. Κική Κολιού τηλ. 6938713826

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!

Μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook: Θεατρικό Εργαστήρι Σκουφά.
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Άρτα: Έναρξη εγγραφών-μαθημάτων στο Θεατρικό εργαστήρι του «ΣΚΟΥΦΑ»
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Αρτα 3330858469068014227
item