Η Σουηδία ψηφίζει με την αντι-μεταναστευτική δεξιά να ανεβαίνει Η Σουηδία ψηφίζει με την αντι-μεταναστευτική δεξιά να ανεβαίνει | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Σουηδία ψηφίζει με την αντι-μεταναστευτική δεξιά να ανεβαίνει

Η Σουηδία ψηφίζει με την αντι-μεταναστευτική δεξιά να ανεβαίνει

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή 7,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Σουηδία, σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου κυριαρχούν τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Οι δημοσκοπήσεις δεν επιτρέπουν ασφαλείς προβλέψεις για το αποτέλεσμα, όμως μεγαλύτερος κερδισμένος αναμένεται να είναι το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες, σε μια χώρα που επί δεκαετίες είναι προπύργιο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Κέρδη αναμένεται να καταγράψει και το πρώην κομμουνιστικό κόμμα της Αριστεράς.

Στον αντίποδα οι δύο παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, οι Σοσιαλδημοκράτες και το κεντροδεξιό Μετριοπαθές κόμμα, αναμένεται να υποστούν σημαντικές απώλειες σε σχέση με τις εκλογές του 2014, μετατρέποντας την Σουηδία στο νεότερο «πεδίο μάχης» όπου θα φανεί εάν το ευρωπαϊκό κέντρο μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις από παρατάξεις που πολιτεύονται ως εχθροί του κατεστημένου.

Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν με τους Σουηδούς Δημοκράτες, απομονώνοντάς τους, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι κόμματα της κεντροδεξιάς εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιζήσουν την ψήφο ανοχής τους.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν έχει προειδοποιήσει πως η ψήφος για τους Σουηδούς Δημοκράτες είναι «επικίνδυνη», σημειώνοντας στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση πως «σκοτεινές δυνάμεις κινητοποιούνται στην Σουηδία».

Ο ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών Τζίμι Άκεσον έχει αντιτείνει πως οι προτάσεις του για μείωση των μεταναστευτικών εισροών είναι φυσιολογικές στο ευρωπαϊκό κάδρο, αντιτείνοντας ότι η σημερινή μεταναστευτική πολιτική είναι «ακραία».

Οι ρίζες των Σουηδών Δημοκρατών ανήκουν στο χώρο των νεοναζί, όμως το κόμμα έχει προσπαθήσει εντατικά να αλλάξει προφίλ.
epirusblog.gr
5 of 5
Η Σουηδία ψηφίζει με την αντι-μεταναστευτική δεξιά να ανεβαίνει
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6658544639697728722
Σχόλια
item