Άρτα: Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης Του Εργατικού Κέντρου Άρτας Άρτα: Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης Του Εργατικού Κέντρου Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης Του Εργατικού Κέντρου Άρτας

Άρτα: Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης Του Εργατικού Κέντρου Άρτας

Λαϊκά μαθήματα Αλληλεγγύης

Κάλεσμα συμμετοχής
Τα Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Άρτας διανύουν την 4η χρονιά λειτουργίας τους. Ωρίμασαν ακόμα περισσότερο.


Απέκτησαν μεγαλύτερη δυναμική μέσω της μεγάλης - συγκινητικής εθελοντικής προσφοράς των εκπαιδευτικών. Το παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των λαϊκών οικογενειών, δίδαξε εξίσου μεγάλος αριθμός εθελοντών εκπαιδευτικών.


Οι συνθήκες που επέβαλαν τη δημιουργία και τη λειτουργία του ως εργαλείου βελτίωσης της επίδοσης μαθητών και γενικότερης στήριξης στη μόρφωση και στην εξέλιξή τους δυστυχώς παραμένουν και χειροτερεύουν.


Η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων σε όλους τους τομείς της οικονομικής - κοινωνικής ζωής έχει οδηγήσει την πλειοψηφία του λαού στην οικονομική ασφυξία.


Παρά τις συνειδητά ψεύτικες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για επιστροφή στην κανονικότητα, το "τέλος των μνημονίων" και τη "νέα εποχή", η πραγματικότητα που βιώνει η εργατική - λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι περισσότερη φτώχεια και ανασφάλεια.


Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Με την υποχρηματοδότησή της, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με τα υπερπλήρη τμήματα μαθητών, την απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. Με αυτόν τον τρόπο η ουσιαστική μόρφωση υπονομεύεται και η σχολική διαρροή αυξάνεται.


Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο γονιός (όποιος μπορεί) να πληρώνει από το εισόδημά του την κάλυψη των κενών στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει το Δημόσιο Σχολείο.


Σ’ αυτή τη χρονιά είναι ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο οργανωμένος αγώνας συλλογικής διεκδίκησης για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.


Οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν και τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 τη συνέχιση των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης, υπό την ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Άρτας και των ταξικών σωματείων, του οποίου η δομή και η λειτουργία στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.


Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους, (τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους Συλλόγους αυτών, στους Συλλόγους Γονέων) να υποστηρίξουν και φέτος αυτή την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας και των ταξικών σωματείων, με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Η υποβολή των αιτήσεων μαθητών και εκπαιδευτικών διαρκούν από 3/9/2018 έως 15/10/2018, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές τις πρωινές (8.30πμ – 2μμ) και απογευματινές (6.30μμ - 9μμ) στο Εργατικό Κέντρο Άρτας (Μακρυγιάννη 40).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26810 28023, 6973567731.

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης Του Εργατικού Κέντρου Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8216028812890123440
Σχόλια
item