Γιάννενα: Στοχευμένες παρεμβάσεις σε Μάρμαρα – Σταυράκι – Νεοχωρόπουλο Γιάννενα: Στοχευμένες παρεμβάσεις σε Μάρμαρα – Σταυράκι – Νεοχωρόπουλο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στοχευμένες παρεμβάσεις σε Μάρμαρα – Σταυράκι – ΝεοχωρόπουλοΓιάννενα: Στοχευμένες παρεμβάσεις σε Μάρμαρα – Σταυράκι – Νεοχωρόπουλο
Υπογράφτηκε η σύμβαση για έργο ύψους 800.000 ευρώ.
Ένα ακόμα σημαντικό έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, στην οποία προχώρησε χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Έργα αναβάθμισης των περιοχών στις Δ.Κ. Σταυρακίου – Νεοχωροπούλου – Μαρμάρων», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους.
Σε αυτό περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδών στις Δημοτικής Κοινότητες Σταυρακίου (Σουλίου, Πύρρου, κλπ), Νεοχωρόπουλου (Μπέγκα, Φανερωμένης, Κλείτου κλπ), Μαρμάρων, καθώς και η κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ και η ανάπλαση ενός μικρού κοινόχρηστου χώρου στο Σταυράκι Ιωαννίνων.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος τόνισε τα εξής:
«Με την υπογραφή αυτού του νέου έργου κάνουμε πράξη όσα είχαμε τονίσει μετά τη συμβασιοποίηση της πρώτης ομάδας παρεμβάσεων που ανακοινώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε πλέον περάσει στη δεύτερη φάση με νέα έργα να παίρνουν κι αυτά το δρόμο της υπογραφής συμβάσεων κι άρα της υλοποίησης. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο για όλο το δήμο και όλους τους δημότες».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος, σημείωσε:
«Πρόκειται για μια στοχευμένη και πολύπλευρη παρέμβαση σε μια περιοχή που είχε χρόνια να δει τέτοιου είδους έργα τα οποία τα έχει ανάγκη. Είμαι ικανοποιημένος γιατί, έστω και τώρα, το τεχνικό μας πρόγραμμα αρχίζει να υλοποιείται βήμα – βήμα και είμαι σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και νέα έργα σε κάθε γωνιά του δήμου».
Το κατεπείγον δεν έφερε την απαρτία
Στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση θα έλθει προς ψήφιση το θέμα που αφορά στην έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για την ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά. Η χθεσινή έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε… αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρξε απαρτία αφού ελάχιστοι ήταν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εμφανίστηκαν στην αίθουσα…
Η εν λόγω συνεδρίαση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω καταληκτικής προθεσμίας υποβολής της αίτησης για χρηματοδότηση, όμως τελικά δεν κατέστη εφικτή η διενέργειά της.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όταν διαπίστωσαν, ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη προσέλευση από την πλειοψηφία, με τον πρόεδρο του Σώματος Γ. Παπαδιώτη, να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
«Είναι μια έκτακτη συνεδρίαση και ενημερώθηκαν όλοι τελευταία στιγμή...», είπε ο κ. Παπαδιώτης.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Βασίλης Κοσμάς, καταδίκασε την στάση της δημοτικής αρχής λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο» και ζητώντας από την δημοτική αρχή πρώτα να εξασφαλίζει την απαρτία των δικών της δημοτικών συμβούλων και έπειτα να συγκαλεί έκτακτες συνεδριάσεις. 
«Εμείς πιστοί στην Δημοκρατία δεν αποχωρήσαμε ποτέ. Αυτή τη φορά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο» είπε χαρακτηριστικά.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στοχευμένες παρεμβάσεις σε Μάρμαρα – Σταυράκι – Νεοχωρόπουλο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 312725660495195181
Σχόλια
item