Άρτα: Άνοιξαν Τις Πόρτες Τους Οι Νέες Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις Του Δημοτικού Ωδείου Άρτας

        Άρτα: Άνοιξαν Τις Πόρτες Τους Οι Νέες Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις Του Δημοτικού Ωδείου Άρτας
Άνοιξαν τις πόρτες τους οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ωδείου Άρτας

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Εξοικονομούμε χρήματα από την μεταφορά στο νέο κτίριο –Πολύ σημαντική η προσφορά στη μουσική παράδοση της περιοχής μας»

Στις νέες εγκαταστάσεις του στο ιδιόκτητο κτίριο της οδού Ορλάνδου μεταφέρθηκε το Δημοτικό Ωδείο Άρτας, το οποίο φέτος μπαίνει αισίως στον 31ο χρόνο της λειτουργίας του. Τα εγκαίνια τελέστηκαν χθες το απόγευμα παρουσία πολλών συμπολιτών, μελών του ωδείου, καθώς και μαθητών και γονέων.

«Σήμερα, μετά από 31 χρόνια, ανοίγει μια νέα εποχή για το Δημοτικό μας Ωδείο, το οποίο αποκτά νέα στέγη. 

Ολοκληρώσαμε τις εργασίες εδώ στο κτίριο της Οδού Ορλάνδου, το οποίο αγοράστηκε από το Δήμο Αρταίων το 2006 και τόσο τα εκατοντάδες παιδιά του Ωδείου, όσο και οι καθηγητές και υπάλληλοι θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους, σε χώρους πιο άνετους και πιο λειτουργικούς» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα εξοικονομεί πλέον σχεδόν 10.000 ευρώ το χρόνο από τη μεταφορά στο νέο ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο έχει πλούσια ιστορία (ήταν οι εγκαταστάσεις της παλιάς κλινικής Τζουμάκα), ενώ φιλοξενεί στον δεύτερο όρο και γραφεία πολιτικών, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων.






































«Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Πανέτα και τον πρώην Πρόεδρο Μιχάλη Κοτσαρίνη, όλους τους υπαλλήλους του Ωδείου, του Νομικού μας Προσώπου και του Δήμου Αρταίων που υπερέβαλλαν εαυτούς, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη σημερινή ημέρα. 

Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που έκαναν εξαιρετική δουλειά στο κτίριο της οδού Ορλάνδου.

»Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε βαρύτητα στον Πολιτισμό και είμαστε σίγουροι πως η νέα αυτή εποχή που ανοίγει για το Ωδείο θα φέρει σημαντική παραγωγή πολιτιστικού έργου και θα αποκτήσει εξωστρέφεια. 

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Άρτα διαθέτουμε σημαντική μουσική παράδοση, με την παρουσία τόσο του Μουσικού Σχολείου, όσο και του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ. Παράλληλα, το Ωδείο δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς σε αυτό μπορούν να φοιτήσουν και άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Εύχομαι οι νέες εγκαταστάσεις να είναι καλοστέριωτες και η μουσική που θα ακούγεται από τα δωμάτια του νέου κτιρίου, με φόντο την Παρηγορήτισσα, να χρωματίσει αυτή την ωραία γειτονιά της περιοχής μας» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τράμπας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Σφήκας, Κώστας Ζέρβας και Γιώργος Λιλής, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τζένη Ταπραντζή, η Δημοτική Σύμβουλος Βικτωρία Βασιλάκη, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Απόστολος Κόκκινος και Άλκης Παπαχρηστάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, εκπρόσωποι φορέων της Άρτας, εργαζόμενοι στο ωδείο, μαθητές και γονείς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αρταίων.






































epirusblog.gr
5 of 5
        
Άρτα: Άνοιξαν Τις Πόρτες Τους Οι Νέες Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις Του Δημοτικού Ωδείου Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
        
Αρτα 9009943982314129154
item