Μυστήριο με το «πλοίο – φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή της Μιανμάρ Μυστήριο με το «πλοίο – φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή της Μιανμάρ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μυστήριο με το «πλοίο – φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή της Μιανμάρ

Μυστήριο με το «πλοίο – φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή της Μιανμάρ
Στοιχεία για την ταυτότητά ενός μεγάλου σκουριασμένου πλοίου αναζητά η αστυνομία της Μιανμάρ μετά τον εντοπισμό του από ψαράδες κοντά στην περιοχή της Γιανγκόν.
Το σκάφος που φέρει το όνομα « Sam Ratulangi PB 1600» ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να επιπλέει κοντά στην ακτή της εμπορικής πόλης της Μιανμάρ.
«Δεν υπήρχαν ναυτικοί ή αγαθά στο πλοίο» ανέφερε η αστυνομία του Γιανγκόν.
Η θέση του πλοίου καταγράφηκε για τελευταία φορά στις ακτές της Ταϊβάν το 2009Η θέση του πλοίου καταγράφηκε για τελευταία φορά στις ακτές της Ταϊβάν το 2009
Οι αρχές και μέλη του ναυτικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο την Πέμπτη για να το ερευνήσουν, πρόσθεσε η αστυνομία.
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η αστυνομία ανέφερε πως το πλοίο «ξεβράστηκε στην παραλία και φέρει ινδονησιακή σημαία».
Ο Aung Kyaw Linn, γενικός γραμματέας της Ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Ναυτικών Μιανμάρ, δήλωσε πως το σκάφος ήταν ακόμη σε κατάσταση λειτουργίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Myanmar Times, προσθέτοντας πως το πλοίο εγκαταλείφθηκε πρόσφατα, και πως «πρέπει να υπάρχει ένας λόγος».
Το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2001, έχει μήκος πάνω από 177 μέτρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Marine Traffic, η οποία καταγράφει τις κινήσεις των πλοίων σε όλο τον κόσμο.
Η θέση του πλοίου καταγράφηκε για τελευταία φορά στις ακτές της Ταϊβάν το 2009 και αυτή είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση εγκαταλελειμμένου πλοίου που εμφανίζεται στα ύδατα του Μανμάρ, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Μυστήριο με το «πλοίο – φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή της Μιανμάρ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7012518304074543561
Σχόλια
item