Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Όπλο» οι συνεργασίες και για το φυσικό αέριο


Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Όπλο» οι συνεργασίες και για το φυσικό αέριο
Οι συνεργασίες και η μεθοδική αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι το «όπλο» της νυν Δημοτικής Αρχής, όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί στην πράξη πως για να επιλυθούν είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, θέματα που απασχόλησαν τον τόπο, οι συνεργασίες ήταν και είναι απαραίτητες, καθώς κάθε φορά που οι εμπλεκόμενοι φορείς, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ήρθε το επιθυμητό για την πόλη ή για την Ήπειρο, αποτέλεσμα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο, την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των τοπικών αρχών και φορέων, για τη διεκδίκηση επίλυσης σοβαρών θεμάτων, ένα εκ των οποίων είναι και η έλευση φυσικού αερίου.

Ο κ. Μπέγκας, αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε μια από τις εκδηλώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). 
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συμμετάσχει και φέτος, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία της ΡΑΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επιδιώκει να αποτυπώσει τη δέσμευση της Αρχής να εδραιώσει ένα ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με την ενεργειακή αγορά, αναδεικνύοντας τις νέες επιλογές που δημιουργούνται μέσα από την αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα.

Ο δήμαρχος πρόσφατα είχε αναλάβει πρωτοβουλία ζητώντας τη συμμετοχή όλων των φορέων για το μείζον ζήτημα της σύνδεσης της Ηπείρου με το φυσικό αέριο. Ο δήμος επιδιώκει σταθερά συνεργασίες και συνέργιες προκειμένου να καθοριστούν τα βήματα και οι στόχοι πάνω σε αυτό τον τομέα. 

Να θυμίσουμε ότι λίγο καιρό, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης 2018-2022 του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, όπως αυτό υποβλήθηκε από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), τον διαχειριστή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της λοιπής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα δημιουργεί προϋποθέσεις για την έλευση φυσικού αερίου και στην Ήπειρο. Ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκει να μπει στον «ενεργειακό χάρτη» και η περιοχή μας ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει ο δήμαρχος ότι θα συμβάλλουν στην εξεύρεση χώρου και σε όλες τις τυπικές διαδικασίες όπου φυσικά εμπλέκονται οι υπηρεσίες του δήμου. 

Ερωτηθείς για την συμμετοχή του στην εκδήλωση ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε για ακόμη μια φορά το μότο του «Η ισχύς εν τι ενώσει» καλώντας όλους τους φορείς να συστρατευτούν στην προσπάθεια. 

«Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη δείξει το δρόμο. Το δρόμο της συνεργασίας, της σύμπνοιας, της κοινής διεκδίκησης, και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Αυτό προτείνει και για το φυσικό αέριο. Εμείς θα πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις στην εκδήλωση» τόνισε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Όπλο» οι συνεργασίες και για το φυσικό αέριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8461657928930569624
item