Πρέβεζα: Ένστολοι από την Πρέβεζα στον Λευκό Πύργο είπαν «Όχι στις περικοπές»

Πρέβεζα: Ένστολοι από την Πρέβεζα στον Λευκό Πύργο είπαν «Όχι στις περικοπές»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν χθες ένστολοι από όλα τα σώματα ασφαλείας, μεταξύ αυτών και Πυροσβέστες από την Πρέβεζα και την Ήπειρο, με αφορμή τη ΔΕΘ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα ζητώντας εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς επίσης και επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

Το «ραντεβού» των ένστολων δόθηκε στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο, όπου ακολούθησαν ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. 

Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνηση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω νέων προσλήψεων, τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων και την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες - πολλοί εξ αυτών έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας - συγκροτήθηκαν σε πορεία και κρατώντας πυρσούς, κόρνες και σφυρίχτρες κινήθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί διαμήνυσαν προς τον Αλ. Τσίπρα ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και ζήτησαν προστασία από την πολιτεία για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο που έχουν αναλάβει.

Στη συγκέντρωση έδωσαν  μεταξύ άλλων το "παρών" ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης,βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

topikifoni.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ένστολοι από την Πρέβεζα στον Λευκό Πύργο είπαν «Όχι στις περικοπές»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2740615530707505379
item