Πρέβεζα: Η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού δεν τόνωσε την αγορά

Πρέβεζα: Η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού δεν τόνωσε την αγορά
Παρά την αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού στην Πρέβεζα, κάτι που καταμαρτυρούν και τα υψηλά νούμερα των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, δυστυχώς η τοπική αγορά δεν κατάφερε να ορθοποδήσει.

Μπορεί μεν η επισκεψιμότητα να αυξήθηκε όμως η ποιότητα και το χαμηλό οικονομικό εισόδημα των τουριστών – οι οποίοι ήταν κυρίως Βαλκάνιοι -  που βρέθηκαν στην πόλη μας, δεν στάθηκε ικανό να στηρίξει όσο χρειάζεται την τοπική οικονομία.

Με εξαίρεση τα καφέ και τα εστιατόρια της Πρέβεζας, τα οποία όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, δούλεψαν αρκετά, δυστυχώς τα εμπορικά καταστήματα, παρά τις προσφορές, τη ‘λευκή νύχτα’ και τις θερινές εκπτώσεις, δεν ανάσαναν. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως μεγάλη αιτία είναι οι υποδομές της Πρέβεζας, δηλαδή μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που να μπορεί να σταθεί εργαλείο για την αναβάθμιση της ποιότητας των επισκεπτών.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός έχει βάση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που θα αποτελέσει πόλο έλξης εύρωστων τουριστών στην περιοχή μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγορά της πρεβεζας

Αξίζει να επισημάνουμε, ότι η κρουαζιέρα στην περιοχή μας το 2017, ήταν σε μηδενικό επίπεδο, κάτι που δείχνει την μεγάλη ανεπάρκεια ή αδιαφορία των τοπικών παραγόντων να επιδιώξουν τις σχέσεις εκείνες τόσο με τουριστικούς πράκτορες όσο και με ναυτιλιακές εταιρείες που ασχολούνται αποκλειστικά με το αντικείμενο.

Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι Δήμαρχοι αλλά και εκείνοι που θα διεκδικήσουν εκ νέου την Δημαρχία, θα πρέπει να κάνουν σαφείς τους στόχους τους στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και σε άλλα θέματα που εκκρεμούν να γνωρίζουν ποιον και γιατί τον ψηφίζουν.

Το αγκυροβόλι του μεγάλου γιοτ του πρώην Εμίρη του Κατάρ, στο εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας, είναι μια ένδειξη ότι μπορούμε – εάν θέλουμε – να «επενδύσουμε» σε τέτοιου είδους επισκέψεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των τουριστών και θα ανεβάσουν την εμπορική κατανάλωση προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Στη φαρέτρα του σχεδιασμού, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ο συνδυασμός των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής μας, ο συνδυασμός δηλαδή του Τουρισμού με τον Πολιτισμό, κάτι που εάν επιτευχθεί τελικά, θα αποτελέσει κεφάλαιο για τον τόπο.

Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού δεν τόνωσε την αγορά
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2115644152514820045
item