Θεσπρωτία: Ξαναλειτουργεί ο μαστογράφος στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτία: Ξαναλειτουργεί ο μαστογράφος στο νοσοκομείο Φιλιατών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ξαναλειτουργεί ο μαστογράφος στο νοσοκομείο Φιλιατών

Θεσπρωτία: Ξαναλειτουργεί ο μαστογράφος στο νοσοκομείο Φιλιατών
Ξαναλειτουργεί, από την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ο μαστογράφος του νοσοκομείου Φιλιατών. 
Πρόκειται για μια διευκόλυνση προς τις γυναίκες όχι μόνο του νομού της Θεσπρωτίας, αλλά και της Βορείου Ηπείρου, που καταφεύγουν για εξετάσεις στο αξιόπιστο γυναικολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 40-55 ετών. Η μαστογραφία είναι η εξέταση για την πρόληψη και πρώϊμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ο οποίος εάν διαγνωστεί έγκαιρα, δύναται να θεραπευτεί και να ιαθεί. 
Η Διεθνής Ιατρική Κοινότητα προτείνει η πρώτη μαστογραφία («μαστογραφία αναφοράς»), σε γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, να γίνεται μεταξύ 35 και 40 ετών, ενώ σε περιπτώσεις που υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, η πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνει δέκα (10) έτη νωρίτερα από την ηλικία στην οποία διαγνώστηκε η νόσος στο συγγενικό πρόσωπο. 
Στην ηλικία άνω των 40 ετών συνιστάται ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία. Η ηλικία διακοπής της προληπτικής μαστογραφίας δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια. Λόγω της αυξημένης συχνότητας του καρκίνου σε προχωρημένη ηλικία, προτείνεται, μετά το 72ο έτος η μαστογραφία να συνεχίζεται.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ξαναλειτουργεί ο μαστογράφος στο νοσοκομείο Φιλιατών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3507360744456345993
Σχόλια
item