Τα μυστικά της «γλώσσας» του σώματος -Τι κάνουν και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι [εικόνες]

Τα μυστικά της «γλώσσας» του σώματος -Τι κάνουν και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι [εικόνες]
Μία ασυναίσθητη κίνηση, ένα ακούσιο νεύμα ή η κλίση του κεφαλιού, μπορεί να είναι ο λόγος που κάποιος θα στείλει το λάθος μήνυμα. Είναι τα μυστικά της «γλώσσας» του σώματος, αυτά που κατέχουν οι επιτυχημένοι.
Παρατηρώντας τους ισχυρούς ανθρώπους θα διαπιστώσει εύκολα κανείς ότι οι περισσότεροι κάνουν τις ίδιες κινήσεις, ή αποφεύγουν κάποιες συγκεκριμένες. 
Ξέρουν πώς θα πουν αυτό που θέλουν, χωρίς να τους προδώσει το σώμα τους. Μερικά από αυτά τα «μυστικά» αποκάλυψε η Huffington Post σε σχετικό ρεπορτάζ.

Ναι: Κράτημα σαγονιού
Το συνηθίζουν οι πολλοί ισχυροί άνθρωποι. Είναι η χειρονομία που στέλνει το μήνυμα «Οταν τα πράγματα είναι δύσκολα, βρίσκω τη λύση». 


Οχι: Στο σφίξιμο των χειλιών
Οποιος κάνει αυτή την κίνηση, δείχνει σαν να κρύβει κάτι ή να δυσκολεύονται να αποκαλύψουν κάτι. 

Ναι: Ενωμένα δάχτυλα
Αν κάποιος στέκεται με τα δάχτυλά του ενωμένα, δείχνει μεγαλύτερη κυριαρχία. Η Γουίνφρεϊ Οπρα το συνηθίζει, όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα, αν και έχει πιο ανοιχτά τα χέρια του- σαν να κρατάει μπάλα- κάτι που δείχνει συμπόνοια. 


Οχι: Κλίση κεφαλιού
Αν κάποιος γέρνει το κεφάλι του την ώρα που λέει κάτι σημαντικό, στέλνει στους άλλους το μήνυμα ότι δεν εννοεί αυτό που λέει. 
Σε μία χαλαρή κουβέντα, δεν είναι τόσο κακό, αν και κάποιος πρέπει να προσέξει την πλευρά που θα γείρει το κεφάλι του. Προς τα δεξιά, τον βλέπουν ως πιο ελκυστικό, προς τα αριστερά ως πιο έξυπνο.

Ναι: Σταύρωμα χεριών
Μπορεί ένας άγνωστος να θεωρήσει ότι το πρόσωπο που κάνει την κίνηση είναι ακατάδεκτο. Ανάμεσα σε φίλους όμως, το σταύρωμα των χεριών μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί η λύση ενός προβλήματος. 
Η στάση αυτή ενεργοποιεί και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου, τη λογική και τη δημιουργική. Ερευνες έχουν δείξει ότι ένα άτομο που σταυρώνει τα χέρια μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί να ολοκληρώσει κάτι δύσκολο. 


Οχι: Ζάρωμα της μύτης 
Το κάνουν αρκετοί άνθρωποι όταν γελούν. Ομως είναι η συνήθης έκφραση για κάποιον που αποδοκιμάζει κάτι, οπότε ασυναίσθητα κάποιοι στέλνουν το λάθος μήνυμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα μυστικά της «γλώσσας» του σώματος -Τι κάνουν και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7844078121886960822
item