Προχωρούν οι συζητήσεις για τις Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra Προχωρούν οι συζητήσεις για τις Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προχωρούν οι συζητήσεις για τις Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra

Προχωρούν οι συζητήσεις για τις Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra
Οι Γαλλικές υπερσύγχρονες ψηφιακές φρεγάτες Belh@rra, τις οποίες η Ελλάδα επιθυμεί διακαώς να εντάξει στον στόλο του Πολεμικού της Ναυτικού, αποτέλεσαν -όπως προεξοφλείται- ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή (7.9.2018) ο Πάνος Καμμένος με τον πρεσβευτή της Γαλλίας Christophe Chantepy παρόντος και του γενικού διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Άμυνας, ναυάρχου Κυριάκου Κυριακίδη.
Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, έγινε “ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας”. Θεωρείται βέβαιο όμως πως το τετ α τετ αφορούσε και τις Belh@rra. 
Οι συζητήσεις των δύο πλευρών σε τεχνικό επίπεδο ειναι πολύ προχωρημένες, καθώς το καλοκαίρι κλιμάκια της κατασκευάστριας Naval Group είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Τα Νεα” φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατήθηκαν από ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τέσσερις φρεγάτες με το πιθανότερο σενάριο οι δύο να ναυπηγηθούν στη χώρα μας. Εντούτοις, αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει το ομιχλώδες τοπίο των ναυπηγείων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.
Η ενημέρωση που υπάρχει από την Γαλλία ειναι πως αν υπάρξει συμφωνία εντός του έτους, τότε θα ειναι εφικτό η Ελλάδα να παραλάβει δυο Belh@rra απο το 2023.
Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”, 8 Σεπτεμβρίου 2018.
epirusblog.gr
5 of 5
Προχωρούν οι συζητήσεις για τις Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5151929233351130103
Σχόλια
item