Άρτα: ΑΝΘΟΣ ΡΙΓΑΝΗΣ "APOGEE" ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Άρτα: ΑΝΘΟΣ ΡΙΓΑΝΗΣ "APOGEE" ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΑΝΘΟΣ ΡΙΓΑΝΗΣ "APOGEE" ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Άρτα: ΑΝΘΟΣ ΡΙΓΑΝΗΣ "APOGEE" ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Ο επιχειρηματίας αγρότης Κωνσταντίνος Σιώζιος, δημιουργός της οικογενειακής επιχείρησης «apogee», παράγει βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα σ’ ένα ορεινό χωριό των Τζουμέρκων σε υψόμετρο 600μ....

Τι πιο ευφάνταστο και ταυτόχρονα απλό, όταν ο τίτλος μιας επιχείρησης μαρτυρά ταυτόχρονα και τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων της.

Ανάλογη περίπτωση παραγωγού και εμπορικής επιχείρησης είναι η «apogee», σε μετάφραση «από γης».

Όπως μας περιγράφει ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εμπορική φίρμα, ο Κωνσταντίνος Σιώζιος, η «apogee» είναι μια νεοσύστατη και ταχέως αναπτυσσόμενη, μικρή ελληνική εταιρεία που παράγει βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα.

Τόπος καλλιέργειας των προϊόντων της είναι η Κυψέλη, ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, σχετικά κοντά στην πόλη της Άρτας, σε υψόμετρο 600 μέτρων στο όρος των Τζουμέρκων.

Picture
Ο ίδιος συστήνει τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης: «Σε ένα περιβάλλον καθαρό, με άγρια ομορφιά και τα παρθένα τοπία, μακριά από βιομηχανική δραστηριότητα επιλέξαμε τη δημιουργία της βιολογικής φυτείας και παράγουμε ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, δενδρολίβανο και δάφνη.

Οι μοναδικές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες μας δίνουν έναν εντυπωσιακό πλούτο σε αρωματικά φυτά και βότανα με υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια. Όλες οι εργασίες γίνονται αποκλειστικά χειρωνακτικά. 

Αυτό μας εξασφαλίζει ότι κανένα πολύτιμο συστατικό από τα βότανα δε θα αλλοιωθεί». 
Picture
Από την ιστοσελίδα της επιχείρησης κρατάμε τα εξής: «Τα προϊόντα μας διατίθενται στην αγορά σε σακουλάκια των 30 gr, με κλείσιμο zip που εξασφαλίζει ότι το άρωμα και η ποιότητα των βοτάνων θα παραμείνουν αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και σε γυάλινο βαζάκι των 30 gr τοποθετώντας τον ανθό της ρίγανης. 

Η γυάλινη σειρά αποτελεί την κορυφαία πρόταση της εταιρείας, καθώς τόσο η επιλογή γυάλινου βάζου, όσο και το περιεχόμενο του είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να δώσει το φυτό και ο παραγωγός, και διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων κάθε χρόνο».

Στα επόμενα πλάνα της επιχείρησης είναι αφενός η επέκταση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και αφετέρου η αύξηση των καλλιεργούμενων ειδών όπως μέντα, βαλσαμόχορτο κ.λ.π, αλλά και μια σειρά με ιδιαίτερα ροφήματα.

Πηγή: protothema.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΑΝΘΟΣ ΡΙΓΑΝΗΣ "APOGEE" ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6072685601045638566
Σχόλια
item