Δημοσκόπηση: 9 στους 10 Ελληνες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί

Δημοσκόπηση: 9 στους 10 Ελληνες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί
Εννέα στους 10 πολίτες πιστεύουν πως η Ελλάδα έχει ακόμα Γολγοθά μπροστά της, αφού, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το 89% εκτιμά πως η λιτότητα θα συνεχιστεί.
Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, το πανηγυρικό κλίμα που υιοθέτησε η κυβέρνηση δεν έπεισε τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 67% υποστηρίζουν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. 
Η έρευνα διεξήχθη μια εβδομάδα μετά το «τέλος των Μνημονίων» και συγκεκριμένα το διάστημα 28-30 Αυγούστου.
Καθολικό είναι, επίσης, το αίτημα για καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Πάνω από 7 στους 10 (72%) θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική πλειοψηφία των ερωτωμένων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους ή δεν του το επιτρέπουν οι εταίροι της Ελλάδας (αθροιστικά 30% αυθόρμητες αναφορές). 
Σημαντικές διαφοροποιήσεις στις προσλαμβάνουσες και τις αντιλήψεις μεταξύ των μισθωτών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Διαφοροποιήσεις που σίγουρα αδυνατίζουν τον ειδικό τους ρόλο στη χώρα και αναδεικνύουν και την «απόσταση» δικαιωμάτων και συνθηκών εργασίας

epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση: 9 στους 10 Ελληνες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4446301961929771554
item