Η κλιματική αλλαγή επηρέασε τον τουρισμό στο Ηράκλειο -«Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 3 ετών» Η κλιματική αλλαγή επηρέασε τον τουρισμό στο Ηράκλειο -«Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 3 ετών» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η κλιματική αλλαγή επηρέασε τον τουρισμό στο Ηράκλειο -«Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 3 ετών»

Η κλιματική αλλαγή επηρέασε τον τουρισμό στο Ηράκλειο -«Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 3 ετών»
Η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι λειτούργησε αρνητικά και στον τουρισμό του Ηρακλείου με τους αρμόδιους φορείς να αναφέρουν πως τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο υπήρξε αισθητή μείωση στην πληρότητα σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια.
«Πρόκειται για την χειρότερη περίοδο των τελευταίων τριών χρόνων. Φέτος, είχαμε έναν πολύ καλό Απρίλιο, έναν πολύ καλό Μάιο και Ιούνιο. 
Το κλίμα όμως αυτό δεν συνεχίστηκε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και συγκεκριμένα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης ο οποίος ανέφερε πως υπάρχουν τρεις λόγοι που προκάλεσαν την μείωση αυτή.
«Η κλιματική αλλαγή ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους. Οι μεγάλες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε όλες της χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία – που είναι και η βασική μας αγορά – η Γαλλία, η Σκανδιναβία κτλ δεν άφησαν τον κόσμο να φύγει για διακοπές. 
Ένας δεύτερος λόγος ήταν πως άνοιξε πολύ η αγορά της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Τέλος, υπήρξε και μια μείωση της τάξης του 30% στους Ρώσους εξαιτίας της πτώσης του ρουβλίου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.
Καλύτερη εικόνα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση από εδώ και πέρα βελτιώνεται και αναμένεται η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο να… βουλιάξει στους τουρίστες.
«Ευτυχώς η κακή εικόνα διορθώνεται. Η αρχή έγινε στα τέλη του Αυγούστου ενώ οι δύο πρώτοι φθινοπωρινοί μήνες – Σεπτέμβριος και Οκτώβριος – παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.
Πηγή: Cretapost
epirusblog.gr
5 of 5
Η κλιματική αλλαγή επηρέασε τον τουρισμό στο Ηράκλειο -«Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων 3 ετών»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 576342942333440405
Σχόλια
item