Γιάννενα: Δημοπρατείται το αποχετευτικό με 24,1 εκατ. Γιάννενα: Δημοπρατείται το αποχετευτικό με 24,1 εκατ. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δημοπρατείται το αποχετευτικό με 24,1 εκατ.

Γιάννενα: Δημοπρατείται το αποχετευτικό με 24,1 εκατ.
Στις 18 Οκτωβρίου θα δημοπρατηθεί ένα μεγάλο έργο για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, παρέμβαση με συνολικό προυπολογισμό 24,1 εκατομμύρια.

Το έργο υλοποιεί η ΔΕΥΑΙ και περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Τσιφλικόπουλο, Δροσιά - Πεντέλη, Κ. Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα.
Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 36 μήνες με δικαίωμα παράτασης.
Περιλαμβάνει κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Τσιφλικόπουλο, Δροσιά - Πεντέλη, Κ. Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα (οικισμοί εντός λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσι, που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα). 
Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη Ε.Ε.Λ. Ιωαννίνων, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα, για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών. Στους ως άνω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων, ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων, ενσωματώνονται στα νέα έργα.
Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς, που ξεκινά από την περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου, με κατεύθυνση προς Καρδαμίτσια, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα από τους οικισμούς Κάτω Νεοχωρόπουλο, Σεισμόπληκτα, Τσιφλικόπουλο, Καρδαμίτσια και Νέα Ζωή και, θα καταλήγει σε νέο συμπληρωματικό Γ.Α.Α. στην έξοδο της πόλης των Ιωαννίνων και τελικώς, στην υφιστάμενη Ε.Ε.Λ. Ιωαννίνων.
Τα λύματα του οικισμού της Πεντέλης - Δροσιάς θα οδηγούνται στο υφιστάμενο δίκτυο της πόλης των Ιωαννίνων, εκτός από μια μικρή περιοχή, που θα καταλήγει στο προτεινόμενο δίκτυο του οικισμού των Καρδαμιτσίων, με αγωγό διερχόμενο από τον οικισμό της Άμμου Μαρμάρων. 
Για τη μεταφορά των λυμάτων, προβλέπονται 6 νέα αντλιοστάσια ακαθάρτων. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς, είναι 55,5 Km και των καταθλιπτικών αγωγών 6,57 Km.
Τέλος, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή 3.750 ιδιωτικών συνδέσεων.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δημοπρατείται το αποχετευτικό με 24,1 εκατ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6588871071979450024
Σχόλια
item