Άρτα: Open Mall = Ενημέρωση από Δήμο Αρταίων και Εμπορικό Σύλλογο


Άρτα: Open Mall = Ενημέρωση από Δήμο Αρταίων και Εμπορικό Σύλλογο
Ενημέρωση του εμπορικού κόσμου της Άρτας για την διαδικασία υποβολής της πρότασης στο ΕΣΠΑ, καθώς και τα οφέλη από την λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:00 στο Επιμελητήριο Άρτας, από το Δήμο Αρταίων και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Το Open Mall είναι μια καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους/Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη. 

Η πρόταση θα υποβληθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΣΠΑ) και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Αρταίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς της πόλης, την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της πόλης, καθώς και την δημιουργία αγοράς που να συνδυάζει την εμπορική δραστηριότητα με την ψυχαγωγία. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται με 1.500.000 ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ.

Βάσει των αξόνων του προγράμματος, ο Δήμος Αρταίων προβλέπεται να αναβαθμίσει το δημόσιο χώρο, να προβεί στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης, στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας και στις ενέργειες για την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης και ενέργειας ωρίμανσης, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος θα προβεί στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής, καθώς και στην προβολή και προώθηση αυτής.

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Open Mall = Ενημέρωση από Δήμο Αρταίων και Εμπορικό Σύλλογο
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4507049425677931126
item