Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» Πηγή: Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» | iefimerida.gr Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» Πηγή: Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» | iefimerida.gr | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» Πηγή: Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» | iefimerida.gr

Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι»   Πηγή: Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» | iefimerida.gr
Αμφίπλευρος διεμβολισμός σε Κεντροαριστερά και Λαϊκή Δεξιά, ανανέωση με τη γενιά των 40άρηδων στην «πρώτη γραμμή» και πλήρης έλεγχος στα νευραλγικά υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης: έτσι εκτιμούν στην κυβέρνηση τη στόχευση του ανασχηματισμού.
Οι επιλογές Τσίπρα είχαν τη «σφραγίδα» όλων των παραπάνω, αφού τήρησε τόσο τις εσωκομματικές ισορροπίες (προκειμένου όλες οι τάσεις να χαιρετίσουν τις επιλογές του), όσο και τις κοινοβουλευτικές, με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχνή και αριθμεί 152 βουλευτές. «Βαρόμετρο», δε, στις επιλογές του αποτέλεσε και το μέτωπο του Σκοπιανού, σε μια προσπάθεια για... τονωτικές ενέσεις σε βουλευτές που είτε πιέζονται είτε εμφανίζονται επίφοβοι.
Σε αυτό το πλαίσιο, το παρασκήνιο υπήρξε πλούσιο και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.
«Όλγα, σε θέλω στο ΠΡΟΠΟ»
Όπως πρώτο αποκάλυψε το iefimerida, ο πρωθυπουργός ευθύς εξαρχής βολιδοσκόπησε την Όλγα Γεροβασίλη -πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του- προκειμένου να της αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Προστασίας του Πολίτη.
«Όλγα, σε θέλω στο ΠΡΟΠΟ» φέρεται να της είπε, με την κυρία Γεροβασίλη να του απαντά ότι χρειάζεται χρόνο για να το σκεφτεί.  
Λίγο αργότερα ακολούθησε και η θετική απάντησή της και της γνωστοποιήθηκε ότι υφιστάμενή της θα είναι η προερχόμενη από τη ΝΔ και διαγραφείσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Κατερίνα Παπακώστα! Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο.
Τα... «όχι» Παπακώστα σε Παιδείας και Υγείας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρχικώς προτάθηκαν στην κυρία Παπακώστα θέσεις στο υπουργείο Παιδείας (την οποία αρνήθηκε), όπως και στο Υγείας (δεν επιθυμούσε συνεργασία με τον Παύλο Πολάκη)!
Έως ότου προκρίθηκε η συνεργασία της με την Όλγα Γεροβασίλη.
Το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Χαρίτση
Μεσημεριανές ώρες, χθες, δέχτηκε τηλεφώνημα για το υπουργείο Εσωτερικών ο Αλέξης Χαρίτσης.
Με τις καλύτερες κριτικές, ο πρώην υπουργός με αρμοδιότητα θέματα του ΕΣΠΑ ήταν χαρακτηριστικό επιτυχημένο παράδειγμα από τη γενιά των 40άρηδων. 
Οι σύντροφοί του κάνουν λόγο για έναν νέο και επιτυχημένο υπουργό, στο πρόσωπο του οποίου ο Τσίπρας έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και θα αναλάβει την προετοιμασία για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές). Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρίτσης πρόσκειται στην τάση των «53».
Ο εξ απορρήτων Καλογήρου
Πρόσωπο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα και του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.
Ο κ. Καλογήρου -μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου- διαδέχεται τον Κοντονή και αναλαμβάνει τα ηνία σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς μαίνονται πολλαπλές υποθέσεις, αλλά και αντιδράσεις, με χαρακτηριστική την αποφυλάκιση Φλώρου, αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο Παρασκευόπουλου.
Για τους καλά γνωρίζοντες, η υπουργοποίησή του θεωρείτω αναμενόμενη, καθώς πρόκειται για πρόσωπο που ο πρωθυπουργός συμβουλευόταν συχνά. Εκτός από αξιόλογες σπουδές, έχει μακρά εμπειρία στις δικαστικές αίθουσες και βαθιά γνώση του χώρου.
Οι καραμπόλες του... Σκοπιανού
Το... χάπι στους Βορειοελλαδίτες βουλευτές χρύσωσε για τα καλά ο Αλέξης Τσίπρας. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εμφανώς πιεσμένη πολιτικά μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και μην μπορώντας πια να σηκώσει το βάρος στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, «μετακόμισε» σε θέση υφυπουργού στο Άμυνας. 
Και τη θέση της πήρε η εξωκοινοβουλευτική Κατερίνα Νοτοπούλου, έως πρότινος διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Από τους... επίφοβους για το Σκοπιανό και ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος υπουργοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε και η αιφνίδια τοποθέτηση της βουλευτού Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου (που επίσης σηκώνει στις πλάτες της το βάρος της συμφωνίας).

epirusblog.gr
5 of 5
Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» Πηγή: Η Παπακώστα έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για υπουργείο -Είπε δύο «όχι» | iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5550490360005175920
Σχόλια
item