Θεσπρωτία: Οι φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτίας, που προσελκύουν επισκέπτες... Θεσπρωτία: Οι φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτίας, που προσελκύουν επισκέπτες... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Οι φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτίας, που προσελκύουν επισκέπτες...

Θεσπρωτία: Οι φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτίας, που προσελκύουν επισκέπτες...

Υπάρχουν φυσικές ομορφιές στη Θεσπρωτία, που προσελκύουν επισκέπτες. Μεταξύ των πολλών είναι  κόλπος της Ηγουμενίτσας, που απειλείται όμως από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχής Χαραυγής - Αγίας Μαρίνας Φιλιατών που ακολουθούν την ροή του ποταμιού της Λαγκάβιτσας στο ομώνυμο φαράγγι. 

Η Σκάλα Κεραμίτσας και ο λιθόστρωτος δρόμος, που κάποτε συνέδεε τα Γιάννινα με τις ακτές της Θεσπρωτίας.  Η παλιά αλλά και η νέα Σαγιάδα (ως προς την αρχιτεκτονική τους πλευρά) και το σημαντικό οικοσύστημα του Δέλτα του ποταμού Καλαμά. 

Τα στενά του ποταμού Καλαμά, στο φαράγγι που βρίσκεται στην ροή του ποταμιού, ανάμεσα στη Βροσύνα, το Πολύδροσο, την Πλακωτή και τις Πέντε Εκκλησιές. Τα φυσικά σημεία για ιππασία στο Μεσοβούνι. Η περιοχή του ποταμού Αχέροντα, με επίκεντρο τη ροή του από τα βουνά του ιστορικού Σουλίου, μέχρι τη Γλυκή. 

Ο σπάνιος υδροβιότοπος της λίμνης Καλοδικίου, με την σημαντική χλωρίδα και πανίδα του. Οι ομορφιές αυτές δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες από τους φορείς της περιοχής, αφού συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της περιοχής, σε χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο για τις κλασσικές καλοκαιρινές διακοπές (θάλασσα, ήλιος παραλίες κ.ά.) αλλά και για διάφορες εναλλακτικές τουριστικές δράσεις (ορεινός τουρισμός, αγρόοουρισμός, ενασχόληση με σπορ, ιστορικές περιηγήσεις, οικολογικός τουρισμός), κάτι, που σίγουρα ωφελεί την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αφού αφενός επιμηκύνει το χρόνο της τουριστικής περιόδου, αφετέρου προσθέτει στους θαυμαστές της Θεσπρωτίας, νέες ομάδες πληθυσμού, που ασχολούνται ακριβώς με αυτήν την εναλλακτική του μορφή.
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Οι φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτίας, που προσελκύουν επισκέπτες...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5931274254637780065
Σχόλια
item