Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αναβάθμισή του Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αναβάθμισή του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αναβάθμισή του

Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αναβάθμισή του
Ένα από τα 15 δημόσια κτήρια της Ηπείρου, που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά είναι και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ουσιαστικά, η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος και του χρηματοδοτικού μηχανισμού ELENA προωθεί την ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά δεκαπέντε δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, τα υφιστάμενα κτήρια έχουν δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να υπερβεί το 60% ανάλογα με τη χρήση, όταν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία περιλαμβάνει και μια μικρή εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορούν δε, αν υπάρχουν ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες, να επιτύχουν και στόχο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, όπως αυτός ορίζεται από την επαναδιατύπωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων (Οδηγία 2010/31/ΕΕ) και το Ν. 4122/2013 που αφορά στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας σε αυτήν.
Την θετική αυτή εξέλιξη σχολίασε χθες, με δηλώσεις του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Βαγγέλης Καρβούνης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως είναι κομβικής σημασίας για το νοσηλευτικό ίδρυμα που δέχεται χιλιάδες πολίτες και είναι παλιό.
Οι αντικαταστάσεις που αναμένεται να γίνουν αλλά και η θωράκιση με κέλυφος του κτηρίου αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση αλλά κυρίως στην εξοικονόμηση ενέργειας μειώνοντας σημαντικά το κόστος για το νοσοκομείο.
«Είναι πολύ σημαντικό για το νοσοκομείο μιας και αναμένεται να ωφεληθεί και φυσικά να υπάρξει εξοικονόμηση και χρήματος και ενέργειας. 
Υπάρχει μια πλήρης μελέτη και οι εργασίες που θα γίνουν θα είναι καθοριστικές σε ένα από τα πιο παλιά κτήρια» είπε ο κ. Καρβούνης εκφράζοντας την ικανοποίηση που το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» είναι πρώτο στην λίστα των κτηρίων ενεργειακής αναβάθμισης.
Στο μεταξύ αναφέρθηκε και στο θέμα σεβασμού στην χρήση των θέσεων στάθμευσης στο νοσοκομείο.
Ουσιαστικά, ο κ. Καρβούνης κάλεσε τους πολίτες να σέβονται το νόμο και τον ΚΟΚ και να μην σταθμεύουν σε θέσεις ΑμεΑ αλλά και σε θέσεις των ασθενοφόρων.
Το Πολυδύναμο
Τέλος, αναφορικά με το Πολυδύναμο ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευτούν ώστε να μην χάνεται άλλο πολύτιμος χρόνος ενώ για ακόμη μια φορά υπογράμμισε ότι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων είναι καθοριστική.
Όσο για τα εγκαίνια; «Την άνοιξη του 2019, ελπίζουμε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την επίσημη λειτουργία του Πολυδύναμου» κατέληξε.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αναβάθμισή του
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6554058910070689607
Σχόλια
item