Γιάννενα: Απαγορεύει την ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων στο δήμο Ζαγορίου σε ιδιώτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Γιάννενα: Απαγορεύει την ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων στο δήμο Ζαγορίου σε ιδιώτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Απαγορεύει, την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων του δήμου Ζαγορίου σε ιδιώτη, με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και ακυρώνει τη σχετική ομόφωνη απόφαση του δήμου Ζαγορίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου δεν τεκμηριώνει την αδυναμία συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων με ίδια μέσα.
Η απόφαση του δήμου Ζαγορίου
Συγκεκριμένα, στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγορίου αναφέρεται ότι ο δήμος δεν διαθέτει οργανωμένη Υπηρεσία Καθαριότητας, ότι ο διαθέσιμος τεχνικός εξοπλισμός του αντιστοιχεί σε ένα μικρό μόνον απορριμματοφόρο, ότι το προσωπικό είναι ανεπαρκές και ότι η μεγάλη έκταση του δήμου και αυξημένη τουριστική κίνηση όλο το χρόνο «καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάθεση της εργασίας αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων με διαγωνιστική διαδικασία σε ιδιώτες».
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αιτιολογεί την απορριπτική της απόφαση σημειώνοντας ότι: το 2017 (σ.σ. οπότε ανακοινώθηκε ότι 8.800 άτομα θα προσληφθούν στην καθαριότητα των δήμων μέσω ΑΣΕΠ) ζητήθηκε από όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν αιτήματα πλήρωσης θέσεων -είτε κενών, είτε με τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Λειτουργίας. 
Τότε, ο δήμος Ζαγορίου ζήτησε για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας-φωτισμού δυο άτομα για προσωπικό καθαριότητας και ένα άτομο για εργάτη καθαριότητας.
Η κάλυψη των παραπάνω θέσεων τακτικού προσωπικού εγκρίθηκε. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών προσλήψεων, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει όσους παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές έως τις 07/06/2017.
Κατά δεύτερον, ήδη από τον Φεβρουάριο 2018 έχουν κληθεί όλοι οι δήμοι να υποβάλλουν προτάσεις, στο πλαίσιο του «Φιλόδημος ΙΙ», για προμήθεια μηχανημάτων έργου ή συνοδευτικού εξοπλισμού, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι τεχνικές υποδομές και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων. 
Όμως, το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου δεν εξέτασε το ενδεχόμενο ανανέωσης του εξοπλισμού του, ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση των υπηρεσιών καθαριότητας με ίδια μέσα 
(AΠE-MΠE)
pamepreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απαγορεύει την ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων στο δήμο Ζαγορίου σε ιδιώτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2958548636678575042
item