Προσοχή: Ποιες οι συνήθειες που «προσκαλούν» τους διαρρήκτες στο σπίτι

Προσοχή: Ποιες οι συνήθειες που «προσκαλούν» τους διαρρήκτες στο σπίτι
Οι διαρρήκτες στις περισσότερες περιπτώσεις, παρακολουθούν ένα σπίτι πριν αποφασίσουν να εισβάλλουν.
Παρά την ύπαρξη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, όπως πόρτες ασφαλείας, οι διαρρήκτες παίρνουν την τελική τους απόφαση βάσει κάποιων συγκεκριμένων ενδεικτικών στοιχείων.
Κάποιες από τις λεπτομέρειες που καθιστούν το σπίτι σας ευάλωτο στους επίδοξους ληστές είναι οι εξής :
1. Βγάζετε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι και τα ξεχνάτε εκεί
Η παραμονή των σκουπιδιών στο μπαλκόνι για πολλές μέρες είναι δείγμα απουσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα άδεια κουτιά από τις καινούριες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές σας συσκευές. Εκτός από το ότι μαρτυρούν ότι λείπετε από το σπίτι, δίνουν την αίσθηση ότι έχετε οικονομική ευχέρεια. Συμπέρασμα: Να πετάτε τα σκουπίδια σας.
2. Αφήνετε τις κουρτίνες ανοιχτές
Όταν αφήνετε ή ξεχνάτε τις κουρτίνες ανοιχτές δίνετε τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να δει το εσωτερικό του σπιτιού σας. Το ίδιο ισχύει και για τα παντζούρια. Καλό είναι παραμένουν κλειστά όσο λείπετε από το σπίτι.
3. Κλείνετε όλα τα φώτα του σπιτιού το βράδυ
Αν και σύμφωνα με έρευνες η πλεινότητα των διαρρήξεων γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας , για παράδειγμα όταν οι ένοικοι λείπουν για δουλειά, δεν είναι κακό το βράδυ επιλέξτε να αφήνετε έστω ένα φως ανοιχτό. Όταν όλα είναι σκοτεινά είναι σαν να δίνετε στους διαρρήκτες την άδεια να μπουν στο σπίτι σας, καθώς θεωρούν ότι απουσιάζετε.
4. Φαίνεται ότι έχετε κατοικίδιο στο σπίτι
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι τα τετράποδα, όπως οι γάτες και τα σκυλιά, σημαίνουν προστασία. Ωστόσο, η ύπαρξη τους σημαίνει σημαίνει ότι, πιθανότατα, αφήνετε κάποιο παράθυρο ή κάποια πόρτα ανοιχτή μέσα στην ημέρα, ώστε το κατοικίδιο σας να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι. Έτσι, οι διαρρήκτες υποθέτουν ότι μάλλον δεν θα είναι και τόσο δύσκολη η πρόσβαση στο χώρο σας.
5. Έχετε δώσει κλειδί του σπιτιού σας σε ανθρώπους που δεν είναι συγγενείς σας
Ακόμα κι αν τους εμπιστεύεστε, πάντα γίνονται λάθη ή ατυχίες δεν ξέρετε τελικά σε ποια άλλα χέρια μπορεί να καταλήξουν τα κλειδιά του διαμερίσματός σας.
6. Δίνετε στοιχεία και πληροφορίες για την τοποθεσία σας
Η υπερβολική έκθεση στα social media, δηλώνοντας που βρίσκεστε κάθε στιγμή, αλλά και μελλοντικά σας σχέδια, όπως η δημοσίευση φωτογραφιώνν από τα εισιτήρια στα οποία φαίνεται η ημερομηνία αναχώρησης σας- ειδικά όταν σκοπεύετε να λείψετε αρκετές ημέρες για διακοπές- δεν είναι και τόσο ασφαλή.
Επίσης, ο κύριος που σας καλεί και σας ρωτάει ποιες μέρες και ώρες θα είστε σπίτι για να μπορεί να σας καλέσει, μπορεί να μην είναι ένας απλός πωλητής.
epirusblog.gr
5 of 5
Προσοχή: Ποιες οι συνήθειες που «προσκαλούν» τους διαρρήκτες στο σπίτι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1495344024166461037
item