Γιάννενα: Ενισχύει το επίπεδο της κτηνοτροφίας Γιάννενα: Ενισχύει το επίπεδο της κτηνοτροφίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ενισχύει το επίπεδο της κτηνοτροφίας

Γιάννενα: Ενισχύει το επίπεδο της κτηνοτροφίας
Μία υπαίθρια επίδειξη τυροκόμησης με προϊόντα από γίδινο γάλα πραγματοποίησαν στο περιθώριο του ανταμώματος των Βελλαϊτών χθες το πρωί εκπαιδευτές και σπουδαστές του Τμήματος Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων.
Το τμήμα συνεργάζεται με την Ιερά Μονή Βελλάς και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, που διαθέτουν πρώτες ύλες από τη φάρμα της Βελλάς για τις ανάγκες του Τμήματος.
Ένα τμήμα που όπως τόνισε ο διευθυντής του ΙΕΚ Μιχάλης Αλεξίου θα λειτουργήσει και τη φετινή χρονιά με τις εγγραφές να ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και να ολοκληρώνονται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Η εκπαιδεύτρια Βασιλική Ζώη αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί το επίπεδο της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, ενώ μιλώντας για το δημόσιο ΙΕΚ σημείωσε πως το πιο σημαντικό που μπορεί να προσφέρει είναι το πρακτικό σκέλος από το πρώτο κιόλας εξάμηνο.
Εκπαιδεύτρια κιόλας η Ειρήνη Κολιζώη που παρακολούθησε τις σπουδές στο τμήμα Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας από την λειτουργία του Τμήματος τον πρώτο χρόνο και ακολούθως πήρε την πιστοποίηση για να γίνει εκπαιδεύτρια.
«Μπορώ να απευθύνω κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται για την πρωτογενή παραγωγή, να έρθουν στο ΙΕΚ γιατί έχουν μόνο να κερδίσουν».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενισχύει το επίπεδο της κτηνοτροφίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3338777229824974482
Σχόλια
item