Γιάννενα: Βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν Γιάννενα: Βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν

Γιάννενα: Βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν
Σε μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στο σχολείο απονεμήθηκαν βραβεία και χρηματικά έπαθλα από το Ίδρυμα «Μόρφωσις Νεολαίας» σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου.
Το ίδρυμα και η διοίκησή του εκπληρώνει τους σκοπούς που αναφέρονται στη διαθήκη που άφησε ο ιδρυτής του Στέφανος Βασιλάκος, με καταγωγή από τον Κόντσικα και ένας από αυτούς είναι και η απονομή τιμητικών βραβείων στους αριστούχους μαθητές του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων, του Σχολείου της Βελλάς, του σχολείου της Κόντσικας, αλλά και των σχολείων που λειτουργούν σε ακριτικές περιοχές των Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, αντίστοιχα.
Το Ίδρυμα συστήθηκε το 1975 και από το 1993 όταν έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Βασιλάκος τιμά τους αριστούχους μαθητές. Στην εκδήλωση ο συντονιστής του Ιδρύματος Λάμπρος Δρόσος αναφέρθηκε στην πορεία του Ιδρύματος και στους σκοπούς του.
«Έργο μας είναι να στεγάζουμε την ευεργεσία και να την μετακινούμε με ευλάβεια μέσω των βραβείων σε εσάς, που φέρετε την αριστεία ως έννοια, όχι μόνο διάκρισης και πρωτοπορίας, αλλά και ως σφραγίδα δωρεάς που σας επιφορτίζει με μεγαλύτερο αγώνα. Η αριστεία και η απονομή των επάθλων αποτελούν μέγιστη τιμή και κίνητρο για ευγενείς επιδιώξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Παρών στην εκδήλωση και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, που στάθηκε στο σπουδαίο έργο των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, όπου χάθηκε μεγάλο μέρος της περιουσίας τους.
«Διαχρονικά, το ελληνικό κράτος δεν αντιμετωπίζει με λογική και σύνεση τα Κληροδοτήματα., τα οποία φορολογούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Κάποτε αυτά τα Κληροδοτήματα ήταν που στήριξαν την Τράπεζα της Ελλάδας, όμως με τα πρώτα χρόνια της κρίσης, οι δικές τους περιουσίες εξανεμίστηκαν. Είναι ντροπή να μη σκέφτεται το κράτος τι έχουν προσφέρει τα Κληροδοτήματα στον τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΤΚ Κόντσικας κ. Καραγιάννης και ακολούθησαν οι απονομές των βραβείων στους μαθητές, από τον αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη, τον κ. Καραγιάννη και μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1102473644575209793
Σχόλια
item