Το Μυστήριο Του "Θαλάμου Των Ψιθύρων" Στην Πόλη Τάλσα

Το Μυστήριο Του "Θαλάμου Των Ψιθύρων" Στην Πόλη Τάλσα

Το Center of the Universe, που έχει πάρει το όνομά του από το μουσικό φεστιβάλ της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Τάλσα, στην αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα.

Το ονομάζουν και "θάλαμο των ψιθύρων"

Είναι ένα παράξενο μέρος που αποτελείται από έναν κύκλο από σκυρόδεμα, με διάμετρο περίπου 30 ίντσες, στη μέση ενός άλλου κύκλου με διάμετρο 8 πόδια και απαρτίζεται από 13 σειρές τούβλων.

Ο κύκλος βρίσκεται στην Boston Avenue Pedestrian Bridge ανάμεσα στις Archer και 1st Street. 


Το παράξενο με το μέρος έχει να κάνει στο ότι όταν κάποιος στέκεται στο κέντρο του κύκλου, κοιτάει προς όποια κατεύθυνση θέλει και κάνει κάποιο θόρυβο, ο θόρυβος αντανακλάται πίσω αρκετές φορές πιο δυνατά από ότι πριν.

Το ίδιο συμβαίνει αν κάποιος στέκεται λίγο πιο μακριά από τον κύκλο και μιλάει σε κάποιον άλλο ακριβώς απέναντι του στον κύκλο. Το περίεργο είναι ότι η ηχώ δεν ακούγεται σε κανέναν έξω από τον κύκλο.



Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από αυτό το φαινόμενο, ούτε καν ο αρχιτέκτονας της γέφυρας. 


Η ακουστική ανωμαλία προκλήθηκε κατά τύχη στη δεκαετία του 1980, όταν οι μηχανικοί έχτισαν ξανά ένα τμήμα της πεζογέφυρας, το οποίο είχε καταστραφεί από μια σφοδρή πυρκαγιά.

Οι αρχιτέκτονες έχουν σκεφτεί ότι το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε έναν αρμό διαστολής ή κάποια ενσωματωμένη χαλύβδινη γωνία που διαχωρίζει τον εσωτερικό κύκλο.
epirusblog.gr
5 of 5
Το Μυστήριο Του "Θαλάμου Των Ψιθύρων" Στην Πόλη Τάλσα
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 4826037139585493183
item